VM-debutanter skal ikke forvente spilletid

Håndboldlandstræner Jan Pytlick har fire slutrundedebutanter i sin VM-trup. Ikke alle skal regne med at få lige meget spilletid ved VM i Kina.

For fire af de 17 spillere, der udgør det kvindelige håndboldlandshold, som skal spille VM i december måned, er der tale om en ny oplevelse. Hverken Pernille Larsen, Kristina Kristiansen, Line Jørgensen eller målmandsreserven Mette Iversen har prøvet at spille med ved en slutrunde før.

De skal dog ikke forvente, at der bliver taget specielle hensyn. Landstræner Jan Pytlick har i hver fald ikke tænkt sig at spille socialhåndbold.

- Vi skal ud at præstere, og det betyder, at vi stiller med de bedste. Selvfølgelig skal vi også prøve at udvikle de nye spillere, men det må ikke blive en sovepude. Derfor har jeg også gjort det klart for debutanterne, at der er ingen, der er garanteret spilletid. Nogen vil måske sidde lange perioder på bænken, siger han.

Og beskeden er modtaget hos Kristina Kristiansen, der med sine 20 år og 19 landskampe er blandt de yngste og mindst rutinerede på holdet.

- Jeg har fået besked på, at jeg er tredjevalg på de positioner, jeg kan spille, og det er fint nok. Jeg er stadig ung og har meget at lære, så jeg kan godt leve med at sidde på bænken. Det vigtigste er bare, at jeg er klar, når det gælder, siger Tvis Holstebro-spilleren.

Line Jørgensen kan dog gå hen og blive undtagelsen blandt debutanterne. Den stærkt skydende højreback har i sine blot 17 landskampe vist, at hun kan tilføre det danske angrebsspil en masse, og kun en skade forhindrede hende i at være med ved EM i Makedonien sidste år. Hun er spændt på, hvor hurtigt det går med at falde ind i spillet.

- Jeg har en masse taktik oppe i hovedet, og nu handler det om at få det ud af kroppen. Heldigvis har jeg spillet sammen med flere af de andre på ungdomslandsholdet, og jeg har også flere holdkammerater fra Odense GOG med på holdet, siger Line Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt