VM i kørestolsrugby bliver afholdt i Odense

VM i kørestolsrugby bliver i dagene 4.-10. August afviklet i Sparekassen Fyn Arena, og det danske landshold går efter en top 5. placering.

Kørestolsrugby er en af de hårdeste og mest seværdige sportsgrene på det paralympiske program, og kampen om den prestigefyldte VM-title tegner mere tæt og spændende end nogensinde før - ikke mindst fordi der er kvalifikation på spil til de Paralympiske Lege i Rio 2016.

USA er favorit

På forhånd er de forsvarende verdensmestre USA udset som storfavoritter sammen med Australiens PL-guldvindere fra London i 2012.

Målsætningen for Danmark er i år at slutte i top fem og give hjemmepublikummet noget at juble over. Spillende landstræner Thor Johansson ser frem til at vise sporten og landsholdet frem for danskerne.

- Vi har rykket os enormt meget de sidste par år og har i dag et meget professionelt setup omkring landsholdet, der for alvor gør det sjovt at være med. Selvom USA og Australien nok er i en klasse for sig, mener jeg, at vi hører til i gruppen af hold lige under dem, og med publikums opbakning tror jeg, vi vil være bedre end nogensinde før.

VM-åbningskampen mellem Danmark og Belgien spilles mandag den 4. august med start klokken 16.30 i Sparekassen Arena Fyn.

Facts om kørestoslrugby:

  • Kørestolsrugby eller 'murderball', som sporten oprindeligt blev kaldt, er udviklet i Canada i 1970'erne.
  • Man score point ved at krydse modstanderens mållinje med bolden, som må afleveres, kastes, trilles, dribles og bæres i alle retninger.
  • Der er fire spillere fra hvert hold på banen ad gangen, og kampen afvikles over fire perioder af hver otte minutter.
  • Alle spillere er inddelt i klasser på baggrund af deres styrke, bevægelighed og handicapgrad. Klasserne går fra 0.5 til 3.5 (største funktionsevne). Summen af de fire spillere, der er på banen for hvert hold, må ikke overstige 8.0 point i alt.

Oversigt

    Oversigt