VM: Norman på delt førsteplads efter to discipliner

Med to andenpladser er Lasse Norman Hansen samlet på en delt førsteplads efter to af seks omnium-discipliner.

Den danske banecykelrytter Lasse Norman Hansen ligger efter to af seks discipliner på en delt førsteplads i omnium ved VM i hviderussiske Minsk.

Det var overraskende for de fleste, at Lasse Norman Hansen sikrede sig OL-guld i omnium sidste år i London, men som forsvarende OL-guldvinder er danskeren selvsagt ham, de 18 konkurrenter holder øje med i dag og i morgen i hviderussiske Minsk.

Og det med god grund.

Danskeren ligner ikke en mand tynget af nerver og præstationsangst. Fredag eftermiddag blev de første af i alt seks discipliner kørt, og Norman er kommet fornemt fra start ved VM med to andenpladser.

Først gjaldt det en omgang på tid, hvor Norman klokkede tiden 13,121 sekunder, hvilket var næstbedst.

Herefter var der pause, inden det gik løs med pointløb, og også her var danskeren næstbedst. Samlet rækker det på nuværende tidspunkt til en delt førsteplads.

Vinder af første disciplin blev Aaron Gate fra New Zealand. Her blev australske Glenn O'Shea treer, og efterfølgende vandt O'Shea pointløbet.

Placeringen er lig med point i omnium, og vinderen er rytteren med mindst point til sidst efter de seks discipliner. O'Shea har altså score tre plus et point - mens Norman er noteret for to plus to point.

Samlet deler de altså førstepladsen med fire point.

De 19 omnium-ryttere skal i aktion igen fredag aften i et udskilningsløb, der ikke er danskerens favoritdisciplin.

Lørdag skal Norman og konkurrenterne køre forfølgelsesløb, scratch og 1000 meter på tid. Verdensmesteren kåres lørdag aften.

Og går det som ved OL, er det i lørdagens discipliner, at Norman sikrer sig guldet.

Oversigt

    Oversigt