VM-ruter afprøves to år før tid rundt om på Fyn

Fra torsdag og til og med søndag dystes der i vand og på land de steder, der sommer 2018 danner rammen om verdensmesterskaberne i triatlon, duatlon, aquatlon og cross triatlon.

Tyvstart! Det er der i dobbelt forstand dømt torsdag i det ny havnebad i Odense. Officielt indvies havnebadet først fredag den 1. juli, men Triatlon Festival har fået lov til at bruge bassinet en dag før tid. Men ikke nok med det. Samtidig afprøves den bane, der om to år skal bruges til VM.

- Vi arbejder på at finde den rigtige løsning før VM i 2018. Så når der i dag kommer 70-80 deltagere, så er det perfekt. Det lyder måske mærkeligt, når vi til VM i 2018 regner med over 2.000 deltagere. Men det vi går efter at se i dag og i weekenden, er om det sikkerhedsmæssige er i orden, siger formand for Odense Triatlon Klub, Henrik Baadsgaard.

Den odenseanske triatlon-klub er blandt andet med til at levere den ledelse, der skal få stævnet i 2018 til at blive afviklet perfekt.

- Det gælder også om at træne organisationen, så den er klar, når det gælder, tilføjer Henrik Baadsgaard.

I dag svømmes der i det ny havnebad samt i selve havnebassinet i Odense. Fredag, lørdag og søndag er det på skift Middelart, Svendborg og Nyborg, der er værter ved forskellige discipliner. Når der for eksempel er DM i Cross Fri lørdag den 2. juli i Svendborg, skal deltagerne først svømme i det strømfyldte Svendborgsund, før de cykler på mountainbike og slutter med løb. Hvad der sket - hvor og hvornår fremgår tydeligt af hjemmesiden.

- Vi er faktisk glade for, at der ikke kommer flere deltagere i dag. Det gælder om at afprøve tingene i god tid. Det gør vi igen næste år. Når det så går løs i 2018, ja, så skal vi ikke blot være klar til at modtage de over 2.000 deltagere. Der kommer også familie og venner, så det bliver rigtig stort, slår Henrik Baadsgaard fast med forventning i stemmen.

 

 

Oversigt

    Oversigt