To vognbaner i begge retninger åbne over Lillebælt

Ekspert har vurderet skaderne på Lillebæltsbroen efter natlig trafikulykke. To kørebaner åbne i hver retning.

Trafikken over Lillebælt har tirsdag morgen og formiddag været plaget af et uheld på broen i nattens løb med lange køer til følge.

Politiet frygter, at broen er blevet beskadiget ved uheldet, hvor en lastbil udbrændte, og har haft en ekspert ude for at besigtige skaderne.

Efter ekspertvurderingen har man nu besluttet at åbne to kørebaner i hver retning. Det vil ske omkring klokken 14.30, efter at der er blevet etableret et midlertidigt autoværn på broen.

- Vi ved ikke, hvor lang tid det skal være sådan. Der skal foretages yderligere undersøgelser, siger vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi til Ritzau.

- Men eksperten har vurderet, at det for nuværende i hvert fald er sikkert at åbne to spor i hver retning, siger han.

Broen var efter uheldet lukket i vestlig retning, mens kun én kørebane i østlig retning var åben. I morgentimerne valgte man dog at åbne for trafik i vestlig retning og åbnede to kørebaner. Normalt er der tre kørebaner i hver retning.

Problemerne på broen har forårsaget lange køer for bilister, som kører fra Jylland mod Fyn.

Værst har det været for biler, som kommer sydfra fra Kolding. Her tager det ifølge politiet tirsdag eftermiddag op mod halvanden time at krydse broen.

Bilister, som kommer ad motorvejen fra Vejle, skal regne med en kø på en halv time.

Samtidig meldes der om tæt trafik gennem Middelfart i retning mod det øvrige Fyn. Ifølge politiet skulle trafikken mod Jylland glide.

Uheldet, som skabte alle problemerne, indtraf ved totiden natten til tirsdag. Her kørte en lastbil op i en skiltevogn, som stod på broen i forbindelse med noget broarbejde.

Ingen personer kom til skade ved uheldet, men lastbilen udbrændte, hvilket også har medført skader på asfalten på broen.

Oversigt

    Oversigt