Vognmand: Afgørende hvornår nyt motorvejsspor kommer

Et permanent tredje motorvejsspor på Vestfyn var torsdagens glade nyhed for de faste brugere af Fynske Motorvej. Men for de faste brugere af motorvejen er det afgørende, hvor hurtigt det tredje spor kommer.

Det tredje motorvejsspor skal anlægges mellem Nørre Aaby og Motorvejsafkørsel 53 Odense V. Det var den glade melding fra et flertal i Folketinget torsdag aften.

Der har et stykke tid været udsigt til, at nødsporet skulle bruges som et ekstra spor, men nu bliver det altså et permanent rigtigt tredje motorvejsspor på Vestfyn. De hårdt plagede vognmænd og pendlere ser lys forude.

For hvornår det tredje spor kommer har nemlig stor betydning for, hvordan vognmand Birger Nielsen organiserer sin forretning de kommende år.

- Er det et seks-syv års projekt eller er det et treårigt? Det betyder meget for os. Hvis der går mange år, så bliver vi nødt til at flytte mere transport over til natkørsel. Men det giver en masse ubekvemheder for vores ansatte, der så skal arbejde på et andet tidspunkt, siger Birger Nielsen fra Ejby.

Tidligst om fire år

Fredag eftermiddag kom meldingen så: Tidligst om fire år vil danske bilister kunne brede sig på tre spor, når de kører på motorvejsstrækningen mellem Nørre Aaby og Odense V, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Ministeriet skriver, at den planlagte udvidelse af motorvejsstrækningen på Vestfyn fra fire til seks spor således tidligst vil være færdig i løbet af 2022.

Der foreligger nemlig en lang række administrative opgaver, inden selve anlægsarbejdet kan påbegyndes i 2019 eller 2020, skriver ministeriet.

Hvad med syd om Odense?

Der var også andre kritiske røster blandt pendlerne: - Det tredje spor burde fortsætte syd om Odense. Se hele indslaget her:

 

Oversigt

    Oversigt