I det fynske folks tjeneste

Vognmand: Menneskelig fejl skyld i døde grise

Vognmand Peter Ottesen fra Blommenslyst på Fyn påtager sig det fulde ansvar for, at en transport af 633 smågrise i sidste uge førte til, at 97 grise omkom.

-


Vognmand Peter Ottosen tager ansvaret

Den vognmand, der stod for den transport, hvorunder 97 smågrise døde, påtager sig nu det fulde ansvar for hændelsen.

Vognmand Peter Ottesen fra Blommenslyst på Fyn påtager sig det fulde ansvar for, at en transport af 633 smågrise i sidste uge førte til, at 97 grise omkom. Det meddeler hans advokat, Jacob Forman.

-Min klient har i dag opdaget detaljer i billederne, der afslører, at det var en menneskelig fejl, der var skyld i grisenes død. Billederne viser, at de luftkanaler, som regulerer ventilationer, så grisene kan få luft, når lastbilen er parkeret, ikke var tilstrækkeligt åbne, siger advokat Jacob Forman.


Måske døde smågrisene af iltmangel

Ifølge advokaten levede ventilationsanlægget og luftkanalerne i lastbilen fuldt op til de gængse normer og var indrettet på den bedst mulige måde, skriver LandbrugsAvisen.

-Når chaufføren holder stille, eksempelvis for at afholde hvil, skal luftkanalerne i begge sider af bilen justeres, og ventilationsanlægget om nødvendigt aktiveres. Her foretog chaufførerne en fejlagtig justering af lufttilførslen, og det er efter vores opfattelse årsagen til, at grisene døde, siger Jacob Forman til LandbrugsAvisen.

For at få dokumenteret, at grisene rent faktisk døde af iltmangel, har vognmanden bedt de tyske myndigheder om at fremsende obduktionsrapporten af grisene. Juridisk mener advokaten ikke, at der er noget at rafle om.

-Ansvaret for dyrene er ene og alene chaufførens og vognmandens, konstaterer Jacob Forman.

/ritzau/