Voldelige julemænd smidt i fængsel

To mænd er blevet idømt fængselsstraffe efter de iført julemandskostumer begik vold i nattelivet i december 2017.

En 33-årig mand har fået fem måneders ubetinget fængsel for vold i Odenses natteliv. Det skete i december.

En 32-årig medgerningsmand har fået tre måneders fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Han skal altså ikke i fængsel, men udføre 80 timers samfundstjeneste.

De to dømte var sammen med en større gruppe, som alle havde klædt sig i julemandsdragter. To af julemændene overfaldt en tilfældig 25-årig gæst, hvor de uddelte slag og spark. De to blev tilbageholdt af dørmænd, inden politiet kom og anholdte dem. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Begge blev sigtet for vold, og det er de to personer, som nu har fået deres straf.

Den 32-årige, der nu skal sidde i fængsel i fem måneder, er tidligere dømt for vold, oplyser Ann-Sophie Serring, anklager ved Fyns Politi.

Voldelig juletradition

Gruppen af udklædte julemænd kommer fra forskellige byer på Fyn, og de holder hvert år julefrokost i Odense. Det er langt fra første gang gruppen er voldelig i det odenseanske natteliv.

I december 2016 blev ni mænd i julemandskostumer også tilbageholdt af politiet. Her havde de overfaldet to tilfældige personer, hvor den ene kortvarrigt mistede bevidstheden. 

- Det er noget, som har stået på i hvert fald siden 2011. Og vi har før haft problemer med dem, fortalte vagtchefen dengang. 

Oversigt

    Oversigt