Voldsom kritik af skibsofficer-skole

De studerende på skibsofficer-skolen SIMAC i Svendborg retter kraftig kritik mod skolens ledelse.

De studerende har udarbejdet en længere rapport om forholdene på Svendborg International Maritime Academy - også kaldet SIMAC.
 
Rapporten er udarbejdet af De Skibsofficersstuderendes Landsråd, SOL, i samarbejde med elevorganisationen på SIMAC, Maritimt Studie Udvalg, MSU, i foråret 2009, og er afleveret til Søfartsstyrelsen 30. april.

Et af problemerne, som de studerende fremhæver, er, at mange underviserer har forladt SIMAC. Rapporten dokumenterer, at mere end 30 procent af underviserne på SIMAC har forladt institutionen inden for det sidste år.

Ingen dialog med ledelsen

Og de studerende fremhæver også på, at mange ansatte er langtidssygemeldte med stress.

- Efter vores opfattelse er udviklingen på en række centrale punkter gået i den forkerte retning, og vi ser det derfor som vores pligt at sikre os at I, som bestyrelse, er opmærksomme på dette, siger repræsentanterne fra Maritimt Studie Udvalg(MSU) og De Skibsofficersstuderendes Landsråd(SOL) til SøfartensLedere.dk.

- Vi har gentagende gange forsøgt at komme i dialog med SIMACs ledelse via de normale kommunikationsveje og kvalitetsstyringssystem. Men vi har ikke mødt forståelse for de fremsatte synspunkter. Faktisk har vi ligefrem oplevet en ekstrem mangel på handling eller erkendelse af problemerne, siger SOLs formand, Henrik Birk Larsen og Michael N. Vejlstrup, formand for MSU.

De studerende ønskede onsdag formiddag ikke at uddybe deres kritik over for TV2/FYN. De vil afvente et møde onsdag eftermiddag. 
Det har heller ikke være muligt at få en kommentar fra direktør for SIMAC, Torben Jessen, men til DR FYN siger afviser han kritikken.

- Redegørelsen er fuld af usandheden, siger Torben Jessen.

 

 

Søfartensledere.dk

Oversigt

    Oversigt