Værst i Nyborg: Voldsom stigning i vold mod fængselsbetjente

Vold mod fængselsbetjente i Nyborg Fængsel er steget med 200 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er blevet farligere at være fængselsbetjent i de danske fængsler. Det viser Kriminalforsorgens egen statistik, oplyser Fængselsforbundet.

I de første ti måneder af 2016 har der været 507 volds- og trusselsepisoder mod personalet i Kriminalforsorgen. Det er en stigning på 50 procent forhold til samme periode i 2015. I den periode var der 336 overfald, fremgår det af Kriminalforsorgens statistik.

Men i flere fængsler er stigningen langt større. Det gælder især Kriminalforsorgens store institutioner som Nyborg Fængsel, Enner Mark Fængsel og Renbæk Fængsel. 

Nyborg Fængsel har i år oplevet en stigning på 200 procent i forhold til samme periode sidste år. Antallet af vold- og trusselsepisoder mod fængselsbetjente er gået fra 18 i de ti første måneder sidste år til 57 i år.

Enner Mark Fængsel er stigningen på mere end 130 procent, og i Renbæk Fængsel er der sket mere end en firdobling af antallet af vold og trusler i 2016 sammenlignet med samme periode sidst år.

Færre ansatte - flere indsatte

Samtidig med at der indsættes flere fanger i Nyborg Fængsel, så falder antallet af ansatte.

Antallet af fængselsbetjente og såkaldte værkmestre i Nyborg Fængsel er nemlig reduceret fra 202 fuldtidsstillinger i 2011 til 167 i 2016. Det er fald på 17 procent.

I samme periode er antallet af indsatte steget fra 234 til 269. Det er en stigning på 15 procent.

Oversigt

    Oversigt