I det fynske folks tjeneste

Voldspil-premiere i styrtregn

Torsdag aften er 48 skuespillere klar til at opføre 'Sommer i Tyrol' på Nyborg Vold - men meterologerne melder om både torden og regn, så det kan blive en noget våd oplevelse.

Der skal dog virkelig dårligt vejr til for at arrangørerene aflyser den forestilling, der med et enkelt års undtagelse er blevet opført hvert år siden 1939.

- Det skal være meget slemt. Teknikken kan drille, hvis der kommer torden eller meget kraftig regn, men vi kan først afgøre det i situationen, om det er nok til at aflyse, fortæller presseansvarlig Rune Schou til TV 2/Fyn.

Skuespillerne har øvet sig i dans og jodlerier gennem måneder, og vil naturligvis meget gerne på scenen torsdag aften.

- Det er så vigtigt for dem, at få gennemført premieren. Den vil vi meget nødigt tage fra dem, det ville give et stort tomrum, forklarer Rune Schou.

En helt ny opsætning
Det betyder at de op til 1243 tilskuere kan se frem til at voldspillet vil blive gennemført.

- De kan forvente at blive rigtig godt underholdt. Det er en nyopdatering af klassikeren, den er gjort nutidig, uden vi har ødelagt den, mener Rune Schouh om forestillingen, der er omskrevet af skuespilleren Per Pallesen.

Premieren starter kl. 19.30, og der er stadig mulighed for at købe billetter. Skal du ikke selv forbi Nyborg Vold kan du følge med i vores udsendelse - vi er nemlig med direkte fra forestillingen.

Ved du noget? Så send os et tip