I det fynske folks tjeneste

Voldtægtstiltalt nægter at forklare sig

01:57
00:40
01:11

1 af 4

Udover at erklære sig uskyldig havde en 24-årige voldtægtstiltalt mand fra Odense ikke noget at sige i retten tirsdag. Han er tiltalt for i alt 19 forhold i det, anklageren kalder en usædvanlig og grov sag.

Første dag i retssagen mod en 24-årig mand fra Odense, der er tiltalt for voldtægt at to eks-kærester, blev kort. Den tiltalte ønskede nemlig ikke at forklare sig.

Efterhånden som anklageskriftet blev gennemgået, stod det klart, at det er en omfattende sag, anklagemyndigheden har mod den 24-årige.

- Det er en grov og usædvanlig sag, siger anklager Lenette Skak til TV 2/FYN.

Han er tiltalt for vold, voldtægt, trusler om vold og blufærdighedskrænkelse i form af at have truet med at sende en cd-rom med nøgenbilleder af den ene af eks-kæresterne.

- Jeg hæfter mig ved, at kæresteforholdene er fortsat efter, at de nævnte begivenheder skulle have været foregået, siger forsvareren Annegrete Gaarde som forklaring på, hvorfor den tiltalte nægter sig skyldig.

Efter varetægtsfængslingen har den 24-årige tilmed sendt en trusselsmail til chefanklager Jan Stick fra Fyns Politi, ligesom at han er tiltalt for trusler mod fængselspersonalet.

Forsvareren havde opfordret sin klient til at tale i retten, men det ønskede han ikke.

- Det er jo hans ret at sige, at han føler sig så krænket over de beskyldninger, at han ikke ønsker at tale om det, siger Annegrete Gaarde.

Onsdag skal de to kvindelige ofre i vidneskranken, på torsdag gælder det øvrige vidner. På mandag skal forsvarer og anklager procedere, og dommen ventes at falde på tirsdag.

Ved du noget? Så send os et tip