Volleyballherrer drømmer om en plads i EM-mellemrunden

Vikingegenerne skal hives frem for at nå det danske mål om at gå videre fra gruppespillet ved volleyball-EM.

Fredag går det løs for Danmarks dygtigste volleyballherrer, når EM bliver fløjtet i gang, og OL-bronzevinderne fra Italien står klar på den anden side af nettet i danskernes åbningskamp.

Som EM-vært er Danmark automatisk kvalificeret til slutrunden, men spillerne stiller sig ikke tilfreds med blot at være med.

- Vores mål er at komme videre til mellemrunden. Det er en drøm, hvis vi når det, men det er det, vi går efter. At få en ekstra kamp ved dette VM, tror jeg, er alles drøm, siger en af landsholdets største profiler, Mads Ditlevsen.

- Hvis vi ikke troede på det, skulle vi ikke stå her denne weekend. Det er jo derfor, vi gør det.

- Det er ikke personlige præstationer, vi kan vinde på. Det er, at holdet yder en rigtig god indsats.

- Det er vores moral, det er vores fightervilje, det er det vikingegen, som vi forhåbentlig har i os. Det med at skide på det hele og bare kunne gå ud og give den fuld skrue, siger landsholdsstjernen.

Torsdag udtog landstræner Fred Sturm den endelige trup, som skal kæmpe i de rød-hvide farver. En af de 14 pladser gik til Peter Trolle Bonnesen, der er et af de unge talenter på det danske hold.

Han bakker op om mellemrunde-målet og tror på, at holdet er klar til at tage kampen op efter fem måneders intensiv træning.

- Når man ser på vores liste af kampe, tænker man "hold op, hvor har vi fået bank mange gange", men vi har bevidst valgt at spille mod de rigtig gode modstandere.

- Vi kunne godt have spillet mod Sverige, Norge, England og Østrig og have vundet otte ud af 10.

- Nu har vi spillet mod en masse gode hold og fået bank ind imellem, og så er det klart, at det er en bedre forberedelse, selvom det udefra kan se ud som om, at vi er hamrende dårlige, lyder det fra den danske kantspiller.

Fra Dansk Volleyball Forbunds side drømmer man også om en playoff-kamp i mellemrunden.

- Målet for det danske landshold er at komme videre til mellemrunden. Så er det ret godt.

- Det er et drømmemål, mere end det er et realistisk mål, men vi har en god pulje. Hvis det lykkes skal vi spille en playoff-kamp i Aarhus, og det er nok der, vores vej ender, siger sportsdirektør Mikael Trolle.

Danmark møder Italien fredag aften klokken 20.45. Lørdag venter Belgien, mens Hviderusland er sidste puljemodstander søndag.

Oversigt

    Oversigt