Volleyherrer efter sejr: Det er sindssygt

Danmarks volleyballmænd var i en sejrsrus, efter at det sensationelt lykkedes dem at sikre sig EM-avancement.

Det var en glæde, der var svær for de danske volleyballherrer at beskrive, da de overraskende bankede Hviderusland 3-2 i den sidste EM-puljekamp og derved sikrede sig en plads i playoff-kampe om en plads i kvartfinalerne.

- Det er for sindssygt det her. Hvem havde troet for to år siden, at vi skulle gå ind og spille tre kampe som dem her. Det er helt vildt. Jeg kan ikke tænke klart lige nu, det er en sindssyg følelse.

- Det er nok det største, jeg nogensinde har oplevet med landsholdet. Jeg kan ikke beskrive noget i den dur her. Det er helt fantastisk, siger Danmarks pointsluger, Mads Ditlevsen.

Også landsholdets anfører, Kristian Knudsen, havde svært ved at finde ordene og måtte fælde en glædeståre eller tre, før han kunne sætte ord på sensationen.

- Jeg er stolt over, at vi gjorde det, som ikke mange troede på. Os selv inklusiv. Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg er så sindssygt glad, for alle spillede fantastisk volleyball.

- Jeg synes, at vi har fortjent det. Hele perioden indtil i dag har været hård. At blive ved med at tro på det, komme tilbage, få klø igen, træne - det viser bare, at man ikke må give op. Det var det værd, lyder det fra den rutinerede kaptajn.

Simon Gade er Danmarks centerspiller og har gjort en fremragende figur ved EM. Og spurgt om, hvor glad han er på en skala fra et til 10, kommer svaret prompte.

- Jeg er på en 10'er. Hold kæft hvor er det vildt.

- Det var den her kamp, vi skulle vinde, hvis det skulle være, og det er bare så fedt, at det lykkedes. Det er så vigtigt. Vi har trænet så lang tid for at stå i den her kamp, og så at vinde i fem sæt er helt sindssygt, siger den 22-årige dansker.

Med dem imponerende femsæt-sejr kan Danmark nu se frem til at spille playoff-kamp tirsdag mod nummer to fra pulje C, der endnu ikke er afgjort.

Oversigt

    Oversigt