Vollsmose-børn kan blive ofre for mindre fokus

Odense Kommune stopper nu den særlige indsats i Vollsmose. Úforsvarligt, siger Integrationsrådet. Tværtimod, lyder det fra viceborgmesteren.

Odense Kommunes særlige indsats med at løfte bydelen Vollsmose fysisk, socialt og kulturelt stopper efter syv år til nytår. Uforsvarligt og alt for tidligt, lyder det fra Ceyhan Aydemir, socialrådgiver og medlem af Integrationsrådet i Odense.

- Så bliver indvandrerbørnene endnu en gang taberne i det økonomiske spil. For det er altså ikke nok at bygge veje og parker, det her handler om børns sprogkundskaber og levevilkår, siger Ceyhan Aydemir til Ritzau.

Odenses viceborgmester, Alex Ahrendtsen (DF), mener bestemt ikke, at børnene i Vollsmose bliver tabt på gulvet. Tværtimod.

- Vi har etableret tre heldagsskoler for halvandet år siden, og skolerne værner sikkert om børnenes sprogkundskaber og videre uddannelse, siger viceborgmesteren.

Odense Kommune har gennem de forrige syv år været med til at kaste 750 millioner i projekter i Vollsmose. Men fremover skal det være selv-til-selvhjælp, påpeger viceborgmesteren.

- Pædagogorienterede projekter som den særlige indsats i Vollsmose er mere til gavn for projektmagerne selv og ikke beboerne. Men de gode gamle borgerlige dyder som lov og orden, hårdt arbejder og uddannelse, de virker, siger Alex Ahrendtsen.

Arbejdsløsheden er dobbelt så stor i Vollsmose som generelt i Odense, og beboerne i området tjener kun knap det halve af gennemsnittet i kommunen.
Der bor omkring 10.000 mennesker i betonboligerne, og 70 procent har en anden etnisk baggrund end dansk.

Oversigt

    Oversigt