I det fynske folks tjeneste

Vollsmose-familier skal lære at lave sund mad

Hvad er sund mad? Det kan nogle gange være svært at finde ud af. Nu bliver børnefamilier i Vollsmose tilbudt kurser i sund madlavning.

Hvert tredje skolebarn i Vollsmose er overvægtig. Derfor bliver børnefamilierne i Vollsmose nu tilbudt kurser i sund mad.

Skolekøkkenet på H.C. Andersen skolen i Vollsmose danner i eftermiddag rammen om et kursus i at lave sund mad. Seks etniske familier er inviteret.

- Vi har mange familier, som er meget interesseret i at få større viden om, hvordan de spiser sundt, og hvor meget motion de skal lave for at tabe sig i vægt. Hos mange af familierne spises der for meget slik, is, kage og andre usunde fødevarer, og derudover bruges der for meget olie i tilberedningen af den varme mad, fortæller klinisk diætist Carina Birkebæk Nielsen fra Sundhedscenter Vollsmose.

På kurset skal familierne lære om sunde madvaner, varedeklarationer. Senere skal de introduceres for forskellige motionsformer, og familierne skal også på besøg på en gård for at få indsigt i produktionen af kød og mejerivarer.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.