Vollsmose kan ikke komme af med kriminelle

Da Vollsmose består af tre forskellige boligselskaber, er det svært at smide kriminelle helt ud af området.

Hvis det ender med, at nogen af de sigtede personer i den aktuelle sag fra Vollsmose i Odense bliver dømt for drabsforsøg i forbindelse med skudepisoden natten til tirsdag, så har boligselskaberne ifølge lejeloven mulighed for at opsige lejemålet for hele familien i det lejemål, hvor den dømte bor.

Men det hjælper bare ikke ret meget i Vollsmose, siger den socialdemokratiske byrådspolitiker Christian Frederiksen, der er formand for udvalget for Tryg By og Boligområder.

- Problemet er, at Vollsmose består af tre boligselskaber, og sådan som reglerne fungerer i dag, så kan man ikke forhindre, at den familie, der bliver smidt ud, bare flytter ind i en af de to andre boligselskaber i Vollsmose.

- Det har vi allerede set eksempler på, siger Christian Frederiksen til Ritzau.

Odense Kommune har derfor bedt by- og boligminister Carsten Hansen (S) og justitsminister Morten Bødskov (S) om at se på sagen og ændre loven.

- Der er brug for, at boligselskaberne kan udveksle oplysninger og arbejde sammen, så man er sikker på, at de familier, der bliver sat ud, kommer et helt andet sted hen, siger Christian Frederiksen og tilføjer:

- Hvis de bare kan flytte ind i en lejlighed to blokke længere væk, er man jo lige vidt.

Udvalget for Tryg By og Boligområder foreslår desuden, at politiet i højere grad skal have mulighed for at videregive oplysninger til boligselskaberne og for eksempel samarbejde om at håndhæve et tilhold.

Efter 36 år som leder af Unge-afsnittet i Odense Kommune og frivillig fodboldleder i boldklubben B-1909 i lige så mange år har Christian Frederiksen et solidt kendskab til de sociale problemer i Vollsmose.

- Som udgangspunkt tror jeg på, at man når længst ved at møde mennesker med tillid, men her må vi bare erkende, at vi har at gøre med en lille hård kerne på fem - seks familier, som er fuldstændig ligeglade.

- Det er ikke rimeligt overfor de øvrige beboere, at man ikke kan flytte dem væk fra området, siger Christian Frederiksen.

Oversigt

    Oversigt