Vollsmose kårer Årets Borger

Vollsmose kårer i dag torsdag Årets Borger 2014. Det er sjette gang kåringen finder sted.

Det er beboerne selv, der indstiller kandidater til prisen og begrundelsen kan være alt fra aktivt medborgerskab, en frivillig indsat i en forening eller blot for at være en god og hjælpsom nabo.

Sidste års Årets Borger John Bonde er i dommer komiteen sammen med Bjarne Andersen, der er beboer i Fyrreparken og repræsentant fra Vollsmose Samarbejdsråd og Alaa Mourad, der er formand for Vollsmose Ungdomsråd.

Kandidater til Årets Borger 2014

Irena Krasniqi:

Nomineret for sin hjælpsomhed over for naboer og medmennesker, for sit arbejde som frivillig borgerjournalist for Vollsmose Avisen og for sit frivillige arbejde i ungemiljøet, hvor hun er en rollemodel, der lærer børn at have respekt for sig selv og for andre.

Metha Aagé Maul:

Nomineret for sin personlighed og imødekommenhed, som nytilflyttere nyder godt af, da hun er frivillig som naboskabsambassadør, og dermed er den første til at byde nye naboer velkommen i bydelen. Metha er aktiv i forskellige referencegrupper, der arbejder for at løfte bydelen, og hun er meget optaget af, at fortælle de gode historier om bydelen, både på de sociale medier og ved at bidrage til en udstilling om Vollsmose beboere i 'Opgangsfortællinger', hvor hun inviterer indenfor og fortæller sin egen livshistorie.

Kirsten Hansen og Jonna Beyer:

Nominerede for deres store og mangeårige indsats i det lokale beboerhus i Lærkeparken, hvor de på frivillig basis står for indkøb og madlavning fem dage om ugen for de lokale beboere. Er man for syg til at deltage i fællesspisningen, sørger de også for at få maden bragt ud, og derudover arrangerer de også en masse aktiviteter for beboerne, blandt andet bankospil to gange om måneden samt forskellige udflugter til revyer og ture rundt om i landet.

Asem Jomaa:

Nomineret for sit store engagement blandt områdets unge, hvor han ved hjælp af musik hjælper dem med at udtrykke deres frustrationer, håb og drømme om fremtiden. Han er meget engageret i kulturelle arrangementer for de unge i Vollsmose, og han hjælper også til med indsamlinger for nødlidende. Asem er desuden blevet valgt til Vollsmoses Ungdomsråd af flere omgange.

Olav Rabølle Nielsen:

Nomineret for sin indsats som inspirator for unge og deres forældre. Et engagement i de unge, som ikke er blevet mindre, efter han stoppede som skoleinspektør for den tidligere Humlehaveskole i Vollsmose. Desuden gør han en stor indsats for Vollsmose i kraft af sit virke som byrådsmedlem, hvor han ofte taler Vollsmoses sag og ikke lider af berøringsangst, når emnet er integration.

Årtes Borger

Oversigt

    Oversigt