Vollsmose mangler en læge

Odense-bydelen Vollsmose er på vej væk fra sit ghetto-ry, men er fortsat uden egen læge.

Der bor over 10.000 mennesker i Vollsmose. Næsten ligeså mange som i provinsbyen Nyborg. Alligevel har Odense-bydelen stadig ikke sin egen læge.

- Kunne man forstille sig Nyborg uden en læge? Det tror jeg ikke. Men i Vollsmose er der hverken en læge eller en tandlæge. Det er skidt, fordi en bydel fungerer bedst, når der foregår mere, end at folk bare bor der, siger sekretariatschef for Vollmose-sekretariatet, Kay Jokil til URBAN.

Han er i denne måned ved at gøre boet op efter syv års indsats for at gøre op med bydelens ghetto-ry. Der er for det meste gode resultater at høste.

- Kriminaliteten er kommet under kontrol, flere beboere er kommet i arbejde, og bydelen er blevet renoveret og har fået et bedre image, siger han. Generelt viser tallene, at Vollsmose fungerer som en 'integrationssluse'.
 
Indvandrere og flygtninge flytter til på kontanthjælp og flytter videre, når de har fået arbejde. Men det kniber stadig med at få en læge til at åbne en praksis i bydelen, der har været uden egen læge, siden den forrige for nogle år siden måtte opgive at videresælge sin praksis.
 
- Og Vollsmose vil forsat være uden egen læge, med mindre man gør noget drastisk for at gøre det mere økonomisk attraktivt at have praksis her. Der er lægemangel, og lægerne søger hen, hvor beboersammensætningen er mindre tidskrævende, siger Michael Dupont, formand for Praktiserende Lægers Organisation.

De fremmedsprogede klienter kræver nemlig ofte brug af tolke. Det forlænger den enkelte konsultation, hvilket skader lægens omsætning.

Oversigt

    Oversigt