Vollsmoses ry er blevet bedre

Odense-bydelens omdømme er i bedring. Flere har fået øjnene op for, at Vollsmose er mere end afbrændte biler og bandekriminalitet, viser en ny imageundersøgelse. Dog har mange stadig et negativt indtryk af Vollsmose.

Vollsmose i Odense er berømt, og for mange også et berygtet område. Men flere og flere ser positivt på bydelen. Det viser en ny imageundersøgelse.

Hver femte odenseaner har et positivt indtryk af Vollsmose på baggrund af deres oplevelser med bydelen det seneste år. Det viser imageundersøgelsen, der er foretaget af analysebureauet Wilke i samarbejde med Mediehus Vollsmose.

Det er en markant fremgang i forhold til 2009, hvor kun cirka en ud af otte havde en positiv opfattelse.

Den påstand at Vollsmose er et trygt og sikkert sted at færdes, er også blevet mere udbredt siden 2009. Dog viser undersøgelsen også, at halvdelen af Odenses borgere stadig har et negativt indtryk af Vollsmose.

Halvdelen af den gruppe af borgere angiver dårlig omtale i medierne som den største grund til det negative indtryk.

- Vi, der bor i Vollsmose, sover, spiser, går i skole og på arbejde har en hverdag her i Vollsmose. Bydelen er speciel på mange måder, men for os er det her, vi har vores hverdag. Vi bliver irriteret, ligesom alle andre, når der begås hærværk, men vi kan ikke genkende det billede, som mange har af Vollsmose som et utrygt sted at være, siger Abdel Salam, formand for Samarbejdsrådet i Vollsmose.

Terrorsag skyld i dårligere ry

I følge undersøgelsen var terrorsagen i 2007, hvor tre mænd blev kendt skyldige i planlægning af terror i mod blandt andet Jyllands-Posten, med til at skade Vollsmoses ry.

Sagen fyldte så meget i avisernes spalter, at det kunne ses i den imageundersøgelse, der blev foretaget i 2009. Nu ser det ud til, at den udvikling er vendt. Det kan skyldes, at gode i historier som 'Stemmer fra Vollsmose', har været med til at nuancere omverdenens billede
af bydelen.

- Vi kan konstatere, at det er de færreste, der baserer deres antagelser om Vollsmose på faktuel viden. Folk i Vollsmose er ofte på overførelsesindkomst, men til gengæld møder man mange gange en gæstfrihed, som er helt unik. Vi vil gerne have, at begge dele bliver en del af det billede, der tegner bydelen, siger Karsten Fogde, der er Teamchef for Helhedsplanen i Vollsmose.

Oversigt

    Oversigt