Efter shoppetur i Silicon Valley: - Vores HR-afdeling er nok den mest stressede

I kølvandet på indkøb i Silicon Valley forventer Blue Ocean Robotics næsten en fordobling i antallet af medarbejdere i løbet af et halvt år.

Rundt på kontorgangene har Blue Ocean Robotics seneste investering allerede manifisteret sig. Flere robotter med skærme og kameraer kører rundt mellem ansatte og kontorstole. 

- På en måde er det Skype på hjul, forklarer administrerende direktør i Odense-virksomheden Claus Risager, der i disse dage har travlt med at give interviews til flere internationale medier.

Tirsdag afslørede den fynske robotvirksomhed, at man har overtaget rettighederne til robotten Beam fra den amerikanske tech-virksomhed Suitable Technologies, der holder til i Silicon Valley. 

Robotten er en såkaldt “telepresence-robot”. Det betyder, at eksempelvis sengeliggende kan kommunikere via robottens kamera og skærm. Derudover kan de køre rundt med den. 

- Vi bruger den selv, når vi har møde, forklarer direktøren og henviser til, at robotten kan anvendes indenfor nærmest alle områder. 

Ifølge Claus Risager betyder handlen blandt andet, at Blue Ocean Robotics snart skal på jagt efter flere medarbejdere. 

- Vi har 70 stillinger, som skal besættes indenfor det kommende halvår. Så HR-afdelingen er nok den meste stressede, vi har overhovedet, siger han. 

I dag har virksomheden i omegnen af 110 ansatte fordelt udover kontorer i blandt andet Barcelona, Taiwan og Odense, hvor langt størstedelen sidder. 

Skal drives af salg

Foruden Beam-robotten producerer Blue Ocean Robotics også en UVD-robot, der desinficerer på blandt andet hospitaler. 

- Det er det næste store kapitel, vi bygger op, forklarer direktøren og uddyber:

- Med Beam har vi overtaget et produkt, som allerede er stort på markedet. Derfor har vi store forventninger til de næste to år, og hvor meget vi kan hæve os.  

Via købet af Beam forventer direktøren, at Blue Ocean Robotics kan styrke sit salg. Beam er allerede kendt på verdensmarkedet, hvor 7.500 robotter bliver brugt af 160.000 brugere. 

- Vi går fra at være udviklingstunge til at være en virksomhed, der også har en masse globalt salg, siger Claus Risager. 

Blue Ocean Robotics ønsker ikke at oplyse købsprisen for rettighederne til Beam.  

Se en Beam-robot køre rundt.

Oversigt

    Oversigt