Vraget Søvndal: Primitivt, plat og dumt

SF blev regionsrådsvalgets helt store vinder og gik frem fra to til seks mandater, men partiet får ikke meget indflydelse i det ny regionsråd.

Natten til onsdag præsenterede formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), en konstitueringsaftale mellem Venstre, Socialdemokratiet, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre, der tilsammen har 33 af regionsrådets 41 mandater.

Enhedslisten blev spurgt, men de overvejer det stadig.

Til gengæld blev SF ikke spurgt på trods af deres gode valgresultat, og det harmer SF's spidskandidat Villy Søvndal:

quote Jeg synes, det er primitivt, plat og dumt

Villy Søvndal, spidskandidat, Region Syddanmark, SF

- Jeg synes, det er ærgreligt, at regionsformanden forspilder chancen til at få regionsrådet samlet om opgaven med at lede regionen og sådan lidt på børnehavemanér at forsøge at holde nogen udenfor, der ikke må lege med. Jeg synes, det er primitivt, plat og dumt, siger han.

Men Stephanie Lose fejer kritikken til side:

- Når man nu i tre måneder har hørt på, at Venstre er et parti præget af magtfuldkommenhed, manglende vilje til at rydde op, vennetjenester, kammerateri og selvtilstrækkelighed, så fordrer det, at man bruger tid på at vise, at man rent faktisk vil et samarbejde, siger hun.

quote Det er en naturlig konstatering af, at alle handlinger har nogle konsekvenser

Stephanie Lose, spidskandidat, Region Syddanmark, Venstre

Er det Stephanie Loses tak for sidst?

- Nej det er en naturlig konstatering af, at alle handlinger har nogle konsekvenser.

 

- Vi har sagt, at partier, der har siddet længe på magten, risikerer, at magtfuldkommenhed bliver dominerende. I aften har været en opvisning i magtfuldkommenhed - magtens arrogance, siger Villy Søvndal.

Han tilføjer, at demokrati blandt andet bygger på, at der er en velfungerende opposition.

- Og opposition - det bliver der. Vi vil stille forslag på de områder, vi synes trænger til forbedringer. Så må vi se om arrogancen og magtfuldkommenheden fortsætter, siger Villy Søvndal.

Interview med en vraget Villy Søvndal
Stephanie Lose svarer på Villy Søvndals kritik

 

Oversigt

    Oversigt