Vraget speedwaykører: Valg af Nicki P er forkert

Niels-Kristian Iversen håber, at man havde kigget mere på sportslige hensyn, da man uddelte VM-wildcards. Fynske Peter Kildemand synes det er trist.

Speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen er skuffet over, at han ikke var blandt de fire kørere, der onsdag blev tildelt et wildcard til VM-serien i næste sæson.

På forhånd var det så godt som givet, at mindst et af dem ville tilfalde en dansker, og den tidligere verdensmester Nicki Pedersen fik da også et.

Niels-Kristian Iversen havde håbet på, at de fire wildcards ville blive tildelt på et sportsligt grundlag, men det blev de ikke, mener han. I stedet får han en rolle som førstereserve og træder til, hvis en kører får en skade.

- Det er meget skuffende kun at blive førstereserve. Jeg kunne ikke have regnet med at få et wildcard, men jeg havde håbet, at de ville have kigget mere på det sportslige, da de uddelte dem.

- Det er ikke et spørgsmål, om det skulle være mig eller Nicki Pedersen. Men ser man over de sidste 12 måneder, mener jeg, at jeg har været blandt de 15 bedste kørere i verden, og så burde man være med i VM-serien.

- Kigger man på alle ranglisterne for de forskellige ligaer, kan man også se, at jeg er med i toppen. Det kan man ikke komme uden om. Så man burde have kigget mere på det sportslige, og jeg burde have fået et wildcard, siger Niels-Kristian Iversen.

Han er den seneste dansker til at vinde et VM-grandprix med sejren i oktober 2016 i Torun. Han har desuden vundet det individuelle DM-guld seks år i træk.

- Man kan jo se, at jeg har masser at byde på, men det har man valgt ikke at gøre. Så der er ikke andet for end at kæmpe mig tilbage til en fast plads.

- Den plads kan blive svær at få, når jeg er førstereserve, fordi jeg jo ikke ved, hvor mange grandprixer jeg kommer til at køre, siger Niels-Kristian Iversen.

Han pointerer dog, at man næppe ville kunne forvente to danske wildcards efter en sæson med kun én dansk finaledeltagelse.

- Sæsonen har været mega dårlig for dansk speedway, jeg kan ikke huske noget lignende. Set med de briller er det jo fair nok, at vi kun har en fast kører med næste år.

- Jeg havde så håbet på, at det ville være mig, så jeg kunne vende den trend, siger den 35-årige dansker.

Fynsk kører vraget

I år har fynske Peter Kildemand været førstereserve. På grund af en skade til Nicki Pedersen har han kørt ni ud af 12 grandprixer, og han kunne have kørt yderligere et, hvis han ikke selv var blevet skadet.

Også Kildemand ærgrer sig over at være forbigået i wildcardsammenhæng.

- Det er trist, og det var sgu ikke lige, hvad jeg havde drømt om. VM er det største rent sportsligt, og samtidig bliver det sværere at sælge sponsorater, når man ikke bliver vist på fjernsyn om lørdagen.

- Nu må jeg sætte alle kræfter ind på at køre mig til en fast plads igen, og så håber jeg, at jeg undervejs bliver belønnet med et wildcard til grandprixet i Danmark, siger Peter Kildemand.

Der er 15 faste kørere i VM-serien. De otte bedste i den forgangne sæson får en fast plads, tre pladser er på spil i VM-kvalifikationen, og fire pladser tildeles via et wildcard.

Oversigt

    Oversigt