Vrede i Skamby

Kommunalbestyrelsen i Søndersø vil lukke Skamby Skole, med udgangen af skoleåret. Borgere i Skamby føler sig snigløbet i nattens mulm og mørke.

-

Kommunalbestyrelsen i Søndersø vil lukke Skamby Skole, med udgangen af skoleåret. Borgere i Skamby føler sig snigløbet i nattens mulm og mørke.


Skolen lukkes

Sidste år lovede politikerne at beslutningen om en eventuel nedlæggelse af Skamby Skole, først ville blive taget i år 2005. Dette under forudsætning af, at skolebestyrelsen fik styr på de stigende udgifter. I foråret måtte skolen imidlertid have en ekstrabevilling, samtidig med at elevtallet falder.
Den nedtur kunne kommunalbestyrelsen ikke leve med, og 14 ud af 15 medlemmer skrev torsdag aften under på at nedlægge skolen.

Utilfredse borgere
Men borgerne føler sig uretfærdigt behandlet. - Vi var ved at have kontrol på udgifterne, og en skolelukning er en katastrofe for landsbyen, siger formand for Skamby og Omegns Borgerforening Gert Aagaard til TV2/Fyn.
Underskrifterne blev sat på et lukket budgetmøde, og bliver formelt vedtaget den 6. september. - Vi kan ikke leve med en ekstraudgift på 2.5 mio. kr. om året, frem til sammenlægningen med Bogense og Otterup, siger Søndersøs borgmester Erik Hansen til TV2/Fyn.


Skolebestyrelse føler sig snigløbet

Føler sig snigløbet
Formanden for Skamby Skolebestyrelse er rystet; - Vi får ikke en gang mulighed for at komme med alternative forslag. Jeg var i gang med at planlægge samarbejdsmøder med to andre lokale skoler, men det er omsonst nu. Jeg føler vi er blevet snigløbet, siger Henning Mouridsen til TV2/Fyn.
Skolebestyrelsen og interesseorganisationer i Skamby mødes tirsdag, for at se hvad de nu skal gøre. Samtidig har en borger i byen oprettet en hjemmeside, hvor lukningen bliver debatteret.

Oversigt

    Oversigt