Vrede over fængselsforhold udløste overfald

Det hemmelige vidne i rockersagen har forklaret, at to af de tiltalte håbede, at et overfald på fængselspersonalet kunne gøre dem til medlemmer af klubben.

Utilfredse med forhold

Overfaldet på fængselsinspektør Jens Tolstrup blev begået af to af de tiltalte i Bandidos-sagen, fordi rockergruppens medlemmer var utilfredse med forholdene i fængslet i Nyborg. Overfaldsmændene håbede, at overfaldet kunne gøre dem til fuldgyldige medlemmer af rockergruppen. Det fremgår af det hemmelige vidnes forklaring i Østre Landsret, som torsdag blev offentliggjort.

Pralede med overfald

Det hemmelige vidne og en af de fire tiltalte sad i Svendborg Arrest sammen. Her pralede den tiltalte med, at ham og hans makker havde begået overfald mod to fængselsansatte.

Den tiltalte forklarede ifølge "Vidne 2", at Tolstrup skulle overfaldes, da der havde været uoverensstemmelser mellem fængselspersonalet ved Nyborg Statsfængsel og nogle af rockerens "brødre", der var indsatte i fængslet.

Bagmand anholdt

Da politiet på et tidspunkt anholder et fuldgyldigt Bandidosmedlem i forbindelse med sagen, fortæller den indsatte rocker i arresten, at det var selve arkitekten til overfaldene, der nu var blevet anholdt.

Oversigt

    Oversigt