Vrede over ny afgift

Det er grotesk og en ommer. Sådan lyder vurderingen af nye affaldsregler og afgifter for virsomheder. En entreprenør i Tommerup skal betale over 7000 kroner til en ordning han ikke må bruge.

Den nye bekendtgørelse er udarbejdet af Miljøministeriet, og kræver at de kommunale virksomheder skal betale afgift til genbrugsstationerne. Alle bygge- og anlægsvirksomheder skal fremover betale mellem 7000 og 14.000 kroner i afgift til genbrugsstationerne.

- Vi har det i forvejen svært og jeg forstår ikke at vi bliver pålagt en ny afgift til et system vi ikke bruger, siger entreprenør Kaj Van Elzeligen fra Tommerup.

Galimatias

I dag betaler Kaj Van Elzeligen omkring 3000 kroner for at få hentet sit affald i en container på virksomhedens adresse. Men nu skal han betale yderligere 7.183 kroner til den nye ordning, selvom han ikke må komme på genbrugsstationen, da hans bil er for tung.

- Der er galimatias, og jeg kan ikke forstå hvordan nogen har udtænkt det her. Det bliver meget dyrere end den ordning jeg har nu, siger en vred Kaj Van Elzeligen.

Må følge loven

Hos Assens Forsyning A/S forstår man godt virksomhedens vrede over den nye afgift.

- Det er uhensigtsmæssigt, men det er en lovbekendtgørelse, som vi ikke kan gøre noget ved. Vores ordning før var bedre og mere retfærdig, men vi skal naturligvis følge loven, siger Finn Brunse, der er formand for Assens Forsyning A/S.

Han vil nu forsøge at bruge Kaj Van Elzeligen eksempel over for lovgiverne.

- Vi vil indsamle eksempler på de uhensigtsmæssigheder denne bekendtgørelse har og så må vi håbe at lovgiverne vil lytte og lave loven om, siger Finn Brunse.

Læs om reglerne hos Assens Forsyning

Oversigt

    Oversigt