Vrede over at tosprogede spares væk

Tokulturelle medarbejdere i de odenseanske daginstitutioner risikerer at forsvinde, hvis politikerne i Børne- Ungeudvalget får vedtaget, at ressourcerne til området fjernes. Og det vækker forargelse hos institutionerne i Vollsmose.

-

Tokulturelle medarbejdere i de odenseanske daginstitutioner risikerer at forsvinde, hvis politikerne i Børne- Ungeudvalget får vedtaget, at ressourcerne til området fjernes.

Og det vækker forargelse hos institutionerne i Vollsmose.

Dybt rystet
\"Jeg er dybt rystet. Det er hele vores fundament, de fjerner. Det føles som om de trækker gulvtæppet væk under os\", siger Inge Anette Lock fra børnehaven Verdenshuset i Vollsmose.

De to-kulturelle medarbejdere hjælper til at skabe forståelse mellem indvandrerfamilier og institutionerne, og den forståelse forsvinder med besparelsen, mener man i institutionerne.

Hjælper med dialog
\"De tosprogede medhjælpere hjælper med dialogen til de forældre, vi ellers ikke kan kommunikere med. Både sprogligt og kulturelt. De er uundværlige for indkøringen af nye børn, og det vil helt sikkert skade integrationen, hvis de spares væk,\" siger Inge Anette Lock.

Kan spare 5,5 millioner
Der er i alt 24 to-kulturelle medarbejdere ansat i de odenseanske institutioner, og der kan, ved at fjerne dem, spares 5,5 millioner kroner brutto om året.

\"Jeg synes ikke, det hænger sammen med politikernes øvrige planer om kvarterløft\", siger Inge Anette Lock.

Se mere på TV 2/Fyn klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt