VU: Peberspray skal lovliggøres

Folk skal have ret til at forsvare sig mod voldtægtsforbrydere med peberspray. Det mener Venstres Ungdom.

Venstres Ungdom lancerer en ny kampagne, der skal gøre peberspray lovligt at bruge i selvforsvar. 

- Debatten om voldtægter har kørt i lang tid, og især hvordan vi får dømt flere gerningsmænd, da kun én ud af 60 voldtægter fører til dom. Jeg synes hele debatten burde handle om, hvordan vi stopper voldtægten, inden den overhovedet finder sted, siger landsnæstformand i VU, Christoffer Lilleholt, og fortsætter:

- Peberspray er et godt selvforsvarsmiddel, som stopper en voldtægt på stedet og giver tryghed, som sørger for at gerningsmanden ikke kan stikke af og samtidig ikke giver permanente skader.

VU har delt denne video på deres hjemmeside: 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge Christoffer Lilleholt, der er medlem af byrådet i Odense, giver gårsdagens TV 2/FYN-historie, om en mand i en sort bil, der antaster mindreårige piger på Fyn endnu mere grund til at lovliggøre peberspray. I en mail til TV 2/ FYN skriver han:

- Ovenpå jeres historie - plus flere historier rundt omkring i Danmark om voldtægter og sexforbrydelser - har Venstres Ungdom spillet ud med en løsning til en mere tryg hverdag for borgerne. 

Jeg synes hele debatten burde handle om, hvordan vi stopper voldtægten

I VU's video bliver en person sprøjtet med peberspray i øjnene og hans reaktion på det ellers ulovlige middel følges, mens uret tikker. Efter godt 15 minutter er forsøgspersonen igen på benene.

- Vi har valgt at vise, hvordan en peberspray sørger for, at ingen kan fuldbyrde et overfald, men samtidig vise at ingen får permanent skade. Det er essensen i brugen af en peberspray, stop overfaldet og fang gerningsmanden, men sørg samtidig for, at han ikke bliver permanent skadet. Man skal stilles for en dommer og dømmes, siger Chris Holst Preuss, formand for VU.

Venstres Ungdom håber nu, at Folketinget vil se på forslaget.

Oversigt

    Oversigt