Allerede 64.000 tilmeldte til Royal Run: Odense bliver tredje stop på turen

Odense bliver tredje stop på turen efter Sønderborg og Aalborg, når Royal Run løber af stablen 12. september. Her løber Kronprinsen med på One mile.

Når Royal Run vender tilbage til september, bliver det, som man kender det - med smil, bevægelse og fællesskab på tværs af aldersgrupper, landsdele og løbeform.

Med udfasningen af de nuværende coronarestriktioner er det sikkert, at Royal Run kan gennemføres i den velkendte stil, som har gjort eventet til et stort dansk motionsarrangement.

- Det glæder os usigeligt, at Royal Run igen kan blive den helt særlige folkefest, hvor mange tusinder samles omkring motion, highfives med kronprinsen og uformelt samvær, siger Morten Mølholm Hansen, som er medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Foruden arrangementet i Odense afholdes der også Royal Run i Sønderborg, Aalborg, Odense og København. Derudover er der løb på Bornholm uden kongelig deltagelse.

64.000 er allerede tilmeldt

Royal Run havde premiere i 2018 i forbindelse med kronprinsens 50-års-fødselsdag, og det fik mange danskere op fra sofaen og ud i løbeskoene.

Næsten en tredjedel af alle deltagerne i Royal Run har ikke tidligere deltaget i et motionsløb.

Fakta om Royal Run


Derfor var det da også med stor ærgrelse, at løbet i 2020 måtte aflyses på grund af coronavirus.

- Nu ser vi frem mod september, og alle i Royal Run knokler sammen med de lokale foreninger og klubber på med at skabe endnu en succesoplevelse, siger Jens Otto Størup, der også er en del af Royal Runs styregruppe og direktør i DGI.

- Deltagerne får en tryg og festlig dag, som giver dem smil på læben og motivation til at snøre kondiskoene sammen med kronprinsen og hans familie.

I alle byerne kan man vælge mellem tre distancer: One mile, 5 km og 10 km, hvor det er valgfrit, om man går eller løber.

Hvis man har lyst til at deltage i løbet, kan man tilmelde sig her.

Og mangler man nogen at træne med frem mod løbet, så findes der flere royal runners-klubber, som alle træner op til at skulle deltage i løbet. Find dem på kortet herunder.