Whisky på havnen i Nyborg

Ørbæk bryggeri overtog i dag deres nye lokaler på havnen i Nyborg. Bryggeriet satser nemlig stort på at producere dansk whisky.

Der er i DSBs gamle vækstedshaller på Nyborg havn, at Ørbæk bryggeriet nye afdeling skal ligge.

Støj og maskinolie fra lokomotiver hører fortiden til, nu skal de 3500 kvadratmeter store haller danne ramme om Fyns største whisky-destilleri.

De to bryggeriejere og Nyborgs borgmester kunne i offentliggøre planerne.

I år 2007 begyndte Ørbæk bryggeriet at producere whisky. Og selvom deres første produktion endnu ikke er kommet i salg, så skal produktionen af whisky nu udvides.

Udover whisky, skal der også produceres rom, vodka og økologisk lakrids. Planerne er også, at turister skal besøge bygningerne for at se, lugte og smage på varerne.

Isle of Fionia single malt Whisky

Ørbæk Destilleri er et nyt initiativ fra Ørbæk Bryggeri.

- Det har længe været en drøm for os at fremstille vores egen økologiske Whisky og spiritus helt fra bunden. Og denne drøm er nu blevet til virkelighed, siger ejer Niels Rømer, Ørbæk Bryggeri

Ørbæk Bryggeri har indkøbt et "sprit" nyt professionelt destillations-apparat med en kapacitet på 1000 liter pr. still, som er fremstillet i håndsmedet kobber og rustfrit stål.

Destilleriet er en patenteret kolonne destilleri fra firmaet Arnold Holsten i Tyskland, der har mange års erfaring.

Whisky bliver lagret i kældre på Amerikanske Burbon egetræsfade.

Produktionen af Whisky er startet i 2007 og da der skal gå minimum 3 år før man må kalde det Whisky, vil den første Whisky derfor først være til salg i 2010.

Der bliver i første omgang tale om 2 typer Whisky: Isle of Fionia single malt Whisky og Isle of Fionia smoked Whisky.

Oversigt

    Oversigt