I det fynske folks tjeneste

Will skal få kineserne til at købe flere fynske robotter

Mobile Industrial Robots satser på det kinesiske marked, hvor størstedelen af verdens industriproduktion finder sted

Will Dong er salgschef på MiRs nye regionskontor i Shanghai. Foto: MiR

Til at stå i spidsen for den kinesiske satsning har fynske MiR netop ansat kinesisk-fødte Will Dong som salgschef i området. Han har stor erfaring i at booste markedet fra tidligere ansættelser hos danske teknologivirksomheder i Kina. I Kina står automatisering meget højt på agendaen i den kinesiske industri, hvor lønningerne nærmer sig niveauet i blandt andet USA.

- Der er et enormt potentiale, og tidspunktet er helt rigtigt. Den kinesiske regering har søsat adskillige initiativer for at fremme investering i automatisering, heriblandt planen ”Made in China 2025”

Will Dong, salgschef på MiRs nye regionskontor i Shanghai

Ifølge tal fra International Federation of Robotics (IFR) stod den kinesiske industri for opkøbet af 68.500 robotter ud af 250.000 solgte enheder på verdensplan i 2015. 

Kineserne er ikke så langt i at automatisere produktionen af robotter. Nu satser fynske MiR på at sælge mobile robotter i Kina

Virksomhed med vokseværk

På blot ét år er medarbejderstaben i Odense steget fra 13 til 30 . Virksomheden flyttede derfor til et hovedkontor med tre gange så meget plads i midten af 2016.  Desuden etablerede MiR sig med regionale kontorer i både New York og Shanghai. 

Virksomheden forventer sig meget af Kina, fordi robotterne er nemme at programmere og kan indgå direkte i en fabrik, uden at der skal bygges om.

- Generelt er forståelsen for anvendelse af automatisering i robotindustrien relativ lav i Kina. Netop derfor er vores brugervenlige, intuitive robotter, der ingen programmering kræver, perfekte til det kinesiske marked, siger Will Dong.

Der er et stort fokus på at optimere produktionen i hele samfundet. Både indenfor industri, service og den offentlige sektor vokser kravene kravene til omstilling i disse år.  Sidste år solgte virksomheden mere end 200 robotter plus tilbehør. I 2017 stiler MiR efter en tredobling af sit robotsalg. 

-  Vi fokuserer især på fleksibilitet og brugervenlighed, så brugerne let og ubesværet kan samarbejde med vores teknologier i en travl hverdag, siger MiR’s direktør, Thomas Visti.  

Flere multinationale kunder

Globalt har MiR, som blev stiftet for blot fire år siden, oplevet en markant tilgang af nye kunder i 2016 i den globale fremstillingsindustri.  Flere og flere kunder er de multinationale virksomheder som Flex, Boeing, Unilever, Ericsson, Hugo Boss, Honeywell, Continental, Danone, Kamstrup og Assa Abloy.

Man forventer, at salget vil vokse hurtigt i regionen omkring Shanghai.

- Ganske kort efter, at MiR havde etableret et regionalt kontor i Shanghai, Kina, begyndte potentielle distributører at vise stor interesse for samarbejde, og faktisk har vi allerede solgt MiR-robotter i Kina, Hong Kong og Taiwan, siger Will Dong.

Den fynske virksomhed har både åbnet kontor i New York og dette i Shanghai. Foto: MiR

Succes i USA

MiR åbnede sit kontor i Nordamerika i april 2016 under ledelse af Ed Mullen, der har mere end 20 års erfaring fra lederstillinger inden for salg i robot- og automationsindustrien. Siden åbningen af det amerikanske kontor, har MiR indgået aftaler med 19 forhandlere i USA, Canada og Mexico, som så potentialet i at kunne tilbyde MiRs mobile robotter til deres kunder.

Hver forhandler har demo-robotter stående, og de fået et grundigt kursus i programmering og anvendelse af robotterne. De kan yde målrettet support til kunder på alle niveauer.

- I løbet af blot ti måneder er vi gået fra slet ikke at være til stede i Nordamerika til at have solgt et betydeligt antal robotter til et meget bredt spektrum af fremstillingsvirksomheder, siger Ed Mullen.

Kunderne er både producenter af elektronik, fly, fødevarer og forbrugsgoder. Og virksomheden forventer yderligere at styrke sin position i 2017 med et nyt produkt, der lanceres til april.                                                               

Fakta om MiR

MiR udvikler og sælger MiR100, som er en mobil robot til intern transport af emner i både fremstillingsindustrien og sundhedssektoren.

Virksomheden har på kort tid etableret et globalt distributionsnetværk med 73 forhandlere i 33 lande.

MiR's salg er vokset med 500 procent fra 2015 til 2016.

For nylig etablerede virksomheden regionale kontorer i Shanghai og New York.