- Erstat Vollsmoses højhuse med en politigård

Konservative i Odense vil vælte højhuse i Bøgeparken og Birkeparken og gøre plads til, at Fyns Politi kan flytte deres hovedsæde til Vollsmose.

Der har været ganske stille omkring Det Konservative Folkepartis Søren Windell, siden han i januar blev ny spidskandidat. Men nu er tarteletkongen Windell, der i mange år har arrangeret Odenses tarteletfestival, på banen med et ganske markant udspil omkring Vollsmose.

Står det til de konservative, så skal store dele af Bøgeparken og Birkeparken i Vollsmose rives ned og erstattes af blandt andet ungdomsboliger, ældreboliger og rækkehuse. 

- Der er store problemer i Vollsmose med integrationen, og det løser vi ikke ved at have et samfund, der lukker sig om sig selv. Derfor vil vi rive nogle bygninger ned og flytte 400 familier, siger Søren Windell.

Samtidig vil partiet have Fyns Politi flyttet fra midtbyen og ud på Vollsmose Allé. 

- Politiet har selv sagt, at kårene i Hans Mules Gade er for trange. De skal have mere plads, og de skal ud i et område, hvor de er tættere på motorvejen, og Vollsmose kunne være rigtig fint. Der bliver nogle ledige arealer, hvis vi river nogle bygninger ned, siger Søren Windell. 

Fyns Politi: Ingen umiddelbare flytteplaner
Politidirektør i Fyns Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen, vil ikke forholde sig til forslaget fra Søren Windell, men siger, at der på nuværende ikke er økonomi til at flytte i nye lokaler. 

I januar sagde politidirektør ellers til TV 2/Fyn, at Fyns Politi i flere år havde ledt efter bedre egnede lokaliteter. 

- Politigården er et meget gammelt hus, som ligger midt i centrum af Odense. Odense lukker sig rundt om os, og sikkerhedsforanstaltningerne på politigården er ikke superoptimale anno 2017, sagde Kit Claudi Grøn-Iversen.

Men det er altså ifølge politidirektøren nu sat i bero. 

Det er blandet andet de markedere bygninger, som Det Konservative Folkeparti foreslår nedrevet.
Det er blandet andet de markedere bygninger, som Det Konservative Folkeparti foreslår nedrevet.

Gammelt S-forslag vakt til livs igen
Tanken om at jævne bygninger i Vollsmose med jorden er ikke nytænkning. Forslaget blev også bragt på banen tilbage i 2012, efter at en gruppe på godt 60 mænd raserede skadestuen på Odense Universitetshospital med slagvåben efter en Eid-fest i Vollsmose.

Trine Bramsen (S) var dengang formand for Folketingets Integrationsudvalg, og hun mente, at to-tre bygninger i Bøgeparken skulle rives ned.

- Problemer er meget tit centreret i få boligblokke. Derfor kan det være en udmærket løsning at jævne boligblokke med jorden for at få de her mennesker væk fra områderne, sagde Trine Bramsen dengang.

Forslaget blev dog afvist af blandt andet af Lars Andersen, direktør for Odense Andelsboligforening.

Og allerede tilbage i 2010 var den daværende Odense-borgmester, Anker Boye (S), ikke afvisende overfor tanken, efter at en ny ghettostrategi fra Christiansborg åbnede for mulighed for at rive boligblokke i belastede boligområder ned.   

Flere forslag: Vollsmose skal omdøbes
Nedrivningen af boligblokke og flytningen af politigården er to af de mest markante forslag fra Windell og Co., men der også andre forslag til at komme udfordringerne i Vollsmose til livs. 

Blandt andet vil partiet omdøbe hele området og finde det nye navn via en navnekonkurrence. Vollsmose skal også have sit eget postnummer, og så skal der flyttes flere kommunale arbejdspladser til området. 

Windell: Det kræver drastiske løsninger

TV 2/Fyn følger op på forslaget i løbet af tirsdagen på både tv2fyn.dk, Nyhedskanalen og i udsendelsen klokken 19.30 tirsdag aften. 

Viceborgmester i Odense Brian Dybro (SF) tager godt imod de Konservatives forslag om at rive huse ned i Vollsmose og genhuse 400 familier.

Oversigt

    Oversigt