I det fynske folks tjeneste

Wittenborg lukker i Odense

300 medarbejdere hos Wittenborg i Odense mister deres arbejde. Ejerne af automat-virksomheden har planer om at flytte produktionen fra Odense til Italien.

300 medarbejdere hos Wittenborg mister deres job

N&W Global Vending, der ejer Wittenborg, offentliggjorde tirsdag udflytningsplanerne, og medarbejderne på fabrikken i Odense er også blevet orienteret om at deres arbejdsplads lukker.

- Jeg beklager dybt de konsekvenser, det har for medarbejderne og deres familier. Vi har ikke travlt, og vil gøre hvad vi kan for at hjælpe folk videre. Vi vil inddrage fagforeningerne for at finde de bedste løsninger for vore medarbejdere. Vi vil i samarbejde med interne og eksterne konsulenter og hjælpe så mange som muligt med at få et nyt job, siger fabrikschef Henrik Schmidt til fyens.dk.

Ejerens mål er at styrke Wittenborgs position på markedet ved at reducere omkostningerne og tilpasse produktionen til fremtidens udvikling.

- Desværre har den internationale finanskrise også påvirket N&W, og virksomheden er nødt til at handle herefter, siger Henrik Schmidt.

Virksomheden og medarbejderne skal i løbet af tre uger forhandle om konsekvenserne af fabrikslukningen.