X-games i fire dage i Odense

Verdens største idrætsstævne for socialt udsatte. Det er, hvad Odense fra torsdag og fire dage frem kan præsentere.

Brugere af væresteder og behandlingsinstitutioner over hele landet gør sig i disse dage klar til de fire dages sportsfest i Odense. Med hen ved 500 idrætsudøvere i 13 discipliner er X-games den største idrætsevent for socialt udsatte mennesker nogensinde.

Deltagerne vil primært være tidligere stof- og alkoholafhængige og andre socialt udsatte. Der vil blive dystet i så forskellige discipliner som fodbold, bueskydning og australsk forfølgelsesløb på tandem.

Kæmpe fest lørdag

I de fire dage stævnet varer bliver idrætsudøverne indkvarteret i "X-byen", en teltby på KFUMs boldbaner på Rismarksvænget 11, 5200 Odense V. X-byen vil sammen med Odense Idrætspark danne rammen om aktiviteterne.

Lørdag den 26. juli afbrydes idrætsaktiviteterne af festen og kampagnen X-stival - Gi' livet en X-tra chance. Med X-stival gør vi forsøget på at samle så mange som muligt af de mennesker, som over årene har lagt et misbrug bag sig til fordel for et bedre liv.

Søndag den 27. juli, vil X-games officielt blive afsluttet med finaler og præmieoverrækkelse på Atletikstadion.
- Vi forventer at begivenheden kommer til at trække i alt op i mod 1000 mennesker - udøvere, familie, venner og publikum medregnet, siger Cliff Kaltoft, Sekretariatsleder i Landsforeningen af VæreSteder.

Bag arrangementet står Idrætsorganisationen Dansk Væresteds Idræt (IDVI) og Landsforeningen af VæreSteder (LVS). De har indgået en partnerskabsaftale med Odense Kommune om afviklingen af X-games i 2008 og det endnu større og internationale Udsatte Legene 2009.

Oversigt

    Oversigt