I det fynske folks tjeneste

Yngre folk i de fynske byråd

02:26

De bliver yngre og yngere - byrådsmedlemmerne.

1 af 2

Kommunalvalget gav en sand foryngelseskur henover det fynske, politiske landskab - flere og flere unge sætter sig på de kommunale taburetter.

Det viser en gennemgang af gennemsnitsalderen for de nuværende byråd da de blev valgt for fire år siden og dem, der blev valgt ind ved valget i tirsdags. I begge tilfælde deres alder i det øjeblik, de blev valgt - altså på valgnatten.

TV 2/Fyns egen rundspørge viser, at gennemsnitsalderen i de nye byråd generelt er faldet - eksempelvis i Middelfart fra 51 til 49 år, i Kerteminde fra 52 til 49 år, i Assens fra 55 til 53 år, på Ærø fra 54 til 52 år og i Odense fra 43 til 42 år. I Svendborg er gennemsnitsalderen faldet fra hele 56 til 50 år.

- Demokratisk set er det godt, at vi får flere yngre folk ind, for den typiske anklage har jo været, at byrådet består af midalrende mænd, siger valgforsker Christian Elmelund-Præstekær.

I de andre fynske kommuner er gennemsnitsalderen den samme - bortset fra Faaborg-Midtfyn og Langeland, hvor gennemsnitsalderen er steget fra henholdsvis 52 til 53 år og fra 50 til 54 år.

Se mere på TV 2/FYN klokken 19.30.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.