I det fynske folks tjeneste

Youghurt og ost af gedemælk fra Løgismose

Mejeriet Løgismose i Allested-Vejle har fået penge fra Fødevareministeriet til at lancere youghurt og ost fremstillet af gedemælk og lære danskerne at spise det.

Mejeriet Løgismose ved Broby vil lære danskerne at spise gedeost og -youghurt

Løgismose har fået 390.000 kroner af Fødevareministeriets pulje til innovationsprojekter til at lancere produkter af økologisk gedemælk.

Planen er at lancere en yougurt i marts eller april og senere en blå- og hvidskimmelost.

Mælken kommer fra Boltingaard Gods ved Ringe, som har købt 130 økologiske geder. De ventes at levere den første mælk i januar.

Boltinggaard leverer i forvejen mælk fra får til Løgismose.

Folk skal lære det

Mejeriet er klar over, at der ligge en udfordring i at få danskerne til at spise produkter af gedemælk.

- Der er mange myter om hvad gedemælk smager af, siger produktionschef Henrik Toft, Løgismose.

Løgismose regner med at kunne nyde godt af sine erfaringer med at vænne folk til at spise produkter af fåremælk, også selvom gedemælkeprodukter har en noget mere markant smag.

Der er flere fordele ved gedemælk i forhold til komælk. Proteinsammensætningen er anderledes og der er mindre tørstof og kolesterol i gedemælk.

Desuden kan folk, der er allergiske overfor komælk, trygt indtage produkter af både gedemælk og fåremælk, oplyser Henrik Toft.