Young Boys hooligan skal udvises

Voldelig schweizisk hooligan forlader Odense med forkyndt anklageskrift i lommen.

I gårsdagens fodboldkamp på Odense Stadion gjorde en af de schweiziske hooligans sig uheldig bemærket ved at male graffiti på vej til stadion. Da politiet ville anholde den 21 årige, modsatte han sig anholdelsen og var voldelig.

Han tildelte en af politifolkene flere knytnæveslag. Med hjælp fra andre hooligans undgik han anholdelsen, men efter fodboldkampen lykkedes det politiet at finde ham igen og anholde ham. Igen opførte han sig voldeligt, men anholdelsen blev gennemført.

Får konsekvenser

Selv om den schweiziske hooligan i dag er blevet løsladt, slipper han ikke for en reaktion på sin optræden. Efter aftale med retten i Odense er der udfærdiget og forkyndt et anklageskrift for ham. Anklageskriftet indeholder både strafpåstand og påstand om udvisning, en udvisning der i givet fald kommer til at gælde i hele Schengenområdet.

- Det har været magtpåliggende for os, at den 21 årige schweiziske hooligan ikke slap godt fra denne optræden, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen.

Selvom politiet forsøgte at møde de schweiziske fodboldfans med dialog, ønskede flere fans konflikt med politiet. Derfor var der inden kampen en del uro i byen.

Politiet fik efter kampen styr på udeholdets tilskuere, og alle, på nær den anholdte, blev sendt af sted med busser og tog.

Oversigt

    Oversigt