74-årig fortsat fængslet for medlidenheds-drab

Politi opretholder sigtelse for manddrab, men dommer accepterer kun at fængsle 74-årig for medlidenhedsdrab.

En dommer i Odense har onsdag formiddag bestemt, at en 74-årig mand skal forblive varetægtsfængslet i sagen om 33-årige Helle Sørensen, som blev fundet død ved Tommerup Savværk 10. juni.

- Den sigtede skal fortsat sidde fængslet på det foreløbige grundlag, fortæller Annette Korsgaard, som er Fyns Politis anklager i sagen.

Med det foreløbige grundlag henviser anklageren til straffelovens paragraf 239, der handler om at dræbe en anden efter dennes eget ønske - også kaldet medlidenhedsdrab.

I modsætning til straffelovens paragraf 237 om manddrab, som har en strafferamme på fængsel indtil livstid - og minimum fem år - er maksimumstraffen efter paragraf 239 tre års fængsel.

Den 74-årige har under sagen nægtet at udtale sig til politiet. Men han ville gerne tale ved et såkaldt indenretsligt forhør, hvor en dommer noterede hans forklaring ned.

Det var netop sådan et forhør, som onsdag foregik ved Retten i Odense. Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og Annette Korsgaard vil derfor ikke ind på, hvad manden har forklaret.

Heller ikke, om han i noget omfang erkender at være skyld i Helle Sørensens død.

Dommerens begrundelse for at fængsle manden er, at der forligger det, der hedder "begrundet mistanke" om, at han er skyldig, og at han på fri fod kan forstyrre politiets efterforskning af sagen.

Trods dommerens afgørelse om at fængsle manden efter paragraf 239 i straffeloven opretholder politiet sigtelsen for manddrab efter paragraf 237.