I det fynske folks tjeneste

Aarup Bio løbet over ende

Snigpremiere på filmen "Drageløberen" i Aarup Bio er udsolgt

Aarup Bio har 229 pladser, og så mange er der normalt ikke brug for, men på torsdag 17. januar er det alt, alt for lidt.

Biografen har nemlig snigpremiere på filmatiseringen af Khaled Hosseins bog, Dragløberen, som først får Danmarkspremiere 25. januar.

Og den film har fået telefonerne til at gløde på Industrien, så lørdag måtte Aarup Bio lukke for flere billetreservationer.

- Når vi har noget nyt og spændende, så strømmer publikum til Industrien i Aarup. Det så vi sidste år, da vi havde Danmarkspremiere på Anja og Viktor 4, og vi har set det gang på gang, når Beth Hart, Kim Larsen og mange andre kunstnere giver koncert på Industrien, siger Henning Frandsen fra Aarup Bio.

Til snigpremieren trækker vi folk fra bl.a. Odense, Assens, Glamsbjerg, men selvfølgelig flest fra Aarup, Vissenbjerg og Tommerup, fortæller Henning Frandsen fra Aarup Bio.
 
Bogen, som filmen er baseret på, har rundet 150.000 solgte eksemplarer herhjemme, og filmen er nomineret til Golden Globe og forventes at komme med i Oscar-ræset
 
Drageløberen handler om forholdet mellem to drenge i Afghanistan. De to drenge er venner, men skilles, da krigen intensiveres.

Den velstillede Amir flygter til USA sammen med sin far, hvor han de følgende år nages af stadig større skyldfølelse over for sin fattige ven, Hassan. Han har nemlig set vennen blive voldtaget, uden at han har grebet ind, og for at rette op på sin brøde tager han tilbage til Afghanistan - selv om det betyder, at han sætter livet på spil.