Adskillige biler smadret i groft seriehærværk

Natten til lørdag er blandt andet flere biler blevet smadret i Glamsbjerg.

Flere biler er blevet ødelagt, efter formentlig flere gerningsmænd natten til lørdag begik en stribe hærværk på flere vænger i Glamsbjerg.

Ifølge Fyns Politi har flere biler fået punkteret dæk, sparket eller vredet sidespejle af, en bagrude er blevet knust, ligesom vinduesviskere er blevet knækket af.

Derudover er flere postkasser blevet gjort ubrugelige, cykler er blevet sparket skæve, et legehus er blevet væltet, en rollator er blevet smadret og en havelåge er blevet ødelagt.

- Der er tale om seriehærværk for et forholdsvist stort beløb samlet set. Det er ikke tilfældighedsraseri, som pludselig er opstået, det vidner om, at det er foregået over et stykke tid, siger Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

To-tre personer set

Seriehærværket foregik på Hybenvænget, Tujavænget, Hasselvænget og Gyvelvænget i Glamsbjerg. Men faktisk var det en beboer på et helt femte vænge, som kontaktede politiet.

- Omkring klokken tre er der en mand på Syrenvænget, der bliver opmærksom på, at der foregår noget uden for hans hus. Han støder på to-tre unge mennesker, der hurtigt får benene på nakken, da han kontakter dem, fortæller vagtchefen.

Beboeren nåede derfor ikke at få et signalement af de unge mennesker. Men alligevel er det nu i den retning, politiet fokuserer efterforskningen.

- Så vi kigger nok den vej - uden at være forudindtaget. Men det er nok tænkeligt, at de her mennesker har et kendskab til, hvad der er foregået. Så mange mennesker er der heller ikke, der drøner rundt i Glamsbjerg by night, konstaterer Lars Thede.

Politi hører meget gerne fra borgere, der enten har set noget eller har andet kendskab til sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Fyns Politi har foreløbigt modtaget otte anmeldelser om hærværk fra de fire vænger i det sydlige Glamsbjerg.