Åsemosebækken forurenet - Assens beder borgerne om hjælp

Mere end 50 døde ørreder. Det er de synlige konsekvenser af en forurening af Åsemosebækken.

Forureningen befinder sig sydvest for Verninge, nærmere betegnet strækningen mellem Åsemosebro og Langsted.

Kommunen er ikke klar over, hvad der er årsag til forureningen. Derfor beder Miljøafdelingen i Assens Kommune nu beboerne i området om hjælp:

- Miljøvagten blev i søndags kontaktet af en beboer, der undrede sig over, at der lå døde fisk i vandløbet. En beboer i området havde dog allerede lørdag aften konstateret, at vandet i bækken var grumset. Fiskene er sandsynligvis døde på grund af iltsvind eller forgiftning. Siden mandag har vi gennemgået vandløbet for at finde årsagen til forureningen, men desværre uden held. Derfor vil vi rigtig gerne høre fra borgerne, hvis der er nogen, der kan give os et tip om, hvor forureningen stammer fra, siger miljømedarbejder Peter Worm.

Kilde til forurening svær at finde

Assens Kommune beder borgerne om hjælp til at finde forureningskilden i Åmosebækken.
Assens Kommune beder borgerne om hjælp til at finde forureningskilden i Åmosebækken.

Peter Worm fortæller, at kommunen har gennemgået vandløbet og kan indsnævre kilden til forureningen til den nævnte strækning.

Iltsvindet i vandløbet kan skyldes gylleudslip eller andet organisk materiale der omsættes.

Derfor er et par landbrug i området også blevet undersøgt.

- Vi har har selv en mistanke om, at kilden til forureningen måske skal findes langs den store rørledning, der løber fra Bregnemose og ud i Åmosebækken, men det har vi indtil videre ikke kunnet finde beviser for, siger Peter Worm.

Han opfordrer derfor borgerne til at være opmærksomme på Åsemosebækken og på eventuelle faktorer, der kan være skyld i forureningen.

-Vi vil meget gerne finde kilden til forureningen hurtigst muligt, så vi kan hindre, at flere fisk dør, og så vi igen kan få genoprettet det rigtig fine miljø i Åsemosebækken.