Assens er klar til Danmarks største cykelløb

Sommerens cykelfeber har bestemt ikke lagt sig på Fyn. Assens står onsdag klar til at modtage 147 ryttere på anden etape af PostNord Danmark Rundt, når de cykler rundt i kommunen.

I Anette Pharaos butiksvindue står en flot blå cykel. På gelænderet, sadlen og hjulene hænger forskellige modeller af sko. Det er nemlig vinduet til Anette Pharaos skobutik, Shoes by Pharao, i Assens, hvor den blå cykel står. Anledningen er, at Assens onsdag danner rammerne for anden etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt.

- Vi er simpelthen så heldige her i Assens, siger Anette Pharao med et stort smil.

Det er ikke kun Annette Pharaos skobutik, der står pyntet og klar til at modtage de 147 ryttere, når de kører gennem Assens gader. Hun har købt en blå kjole særligt til anledningen.

- Det bliver helt vildt. Jeg håber, at jeg kan snige mig ud på gaden, når rytterne kører forbi, siger butiksejeren.

Til gavn for byens butikker

Selvom cykelløbet foregår ude på gaden i Assens regner Annette Pharao med, at løbet trækker mange gæster til byen. I timerne op til cykelløbet står hun klar til at modtage de besøgende i sin butik.

Klokken 14.35 bliver enkelstarten skudt i gang af statsminister Mette Frederiksen (S) og Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen (V). De 147 ryttere fra 21 hold skal køre 12,5 kilometer rundt i Assens og omegn.

Tidsplan for enkelstart i Assens

Assens satser stort på cykelløbet

Oven på en sommer med Tour de France, ridder Assens nu i stor stil videre på cykelbølgen. Årsagen er, at det er til stor gavn for hele Assens Kommune, påpeger direktøren for Udvikling Assens, Kristine Lawaetz Lyngbo.

- Det her cykelløb er internationalt stort. Og det sker altså ikke hver dag i vores lille smukke hjørne af den store verden. Så selvfølgelig spiller vi med på denne chance, siger direktøren.

Borgmesteren i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), glæder sig også over, at etapen skal køres i Assens.

- Det her er jo, hvad vi gerne vil være en del af. Det er en kæmpe faktor for fremtidens økonomi og by, siger borgmesteren.

Assens har sammen med en række lokale samarbejdspartnere satset stort på enkelstarten i kommunen.
Assens har sammen med en række lokale samarbejdspartnere satset stort på enkelstarten i kommunen.
Foto: Anders Høeg

Stort og vigtigt

Særligt økonomi har været et taleemne op til dagens cykelløb. For bør Assens Kommune bruge penge på store events som Danmarks største cykelløb? 

Spørger vi borgmesteren, er svaret et klart 'ja'.

- Hvis vi får en kommune, der ikke engagerer sig i noget som helst, hvor kommunen ikke laver noget med frivillige, handlende og organisationer, kommer der jo ikke nogen til byen, hverken besøgende, nye handlende eller tilflyttere, siger Søren Steen Andersen.

Skulder mod skulder skal det fynske cykelhold Team Riwal cykle mod blandt andre Tour de France-stjernerne Magnus Cort og Geraint Thomas i Assens. Her må intet gå galt, lyder det fra en af de fynske ryttere. 

Du kan opleve enkelstarten både i Assens by og ude på strækningen. Find ruten herunder.