I det fynske folks tjeneste

Assens fri for affald

Fredag  d. 16. juni sætter Assens alle sejl til for at få byen renset for snavs og affald.

Assens bysbørn skal ud at samle affald.

Finkæm byen

Formålet med arrangementet er dels rent praktisk at få finkæmmet byen så den fremstår ren og pæn, inden turistsæsonen for alvor sætter ind dels på en pædagogisk måde at få de mindre skolebørn til at fokusere på miljø og ren natur.

Assensskolen, der stiller med omkring 200 børn fra 3. til 6. klasse - dvs. fra 9 til 12 årsalderen - samt en række lærere, vil i tiden op til den 16. forberede og motivere børnene til denne dag.

Bevæbnet med hver en affaldspose og beskyttelseshandsker samt iklædt ens hvide T-shirts, vil man i ovennævnte tidsrum kunne se denne "hær" af energiske børn tage deres opgave alvorligt.

Tak for indsatsen

De ca. 200 børn er fordelt på 11 klasser, og hver klasse får sit eget opsamlingsområde, således at de fleste områder i byen - herunder også P-pladser, havn og marina - bliver renset for papir og affald mv.
Og belønningen for anstrengelserne udebliver ikke, idet alle børnene efter endt opsamling bliver trakteret med sodavand og sandwich i Rådhusets gård. 

Derudover vil formanden for børne- og kulturudvalget, Kamma Hansen takke børnene for deres indsats, ligesom hun sammen med filialdirektør Anders Møllegaard fra Danske Bank vil overrække hver klasse en sparebøsse med et kontant beløb, som kan spenderes efter eget ønske, når den enkelte klasse skal på udflugt eller lignende.