Blæsevejret rusker i Fyn: Campisterne hader det - kitesurferne elsker det

Torsdagens kraftige vind er både elsket og hadet, og hvor de på campingpladsen stormsikrer sig, lokker blæsevejret kitesurferne på vandet.

Et kraftigt blæsevejr raser over Fyn, og torsdag aften kulminerer det med vindstød af stormstyrke ved kysterne. Det betyder, at trampoliner, havemøbler og blomsterkrukker skal sikres for ikke at blæse væk.

Derfor er de campister, der endnu ikke har forladt campingpladsen, på Camp One Assens Strand også i fuld gang med at hamre ekstra pløkker i forteltene.

- Der er mange, der har pakket sammen, men der er alt for meget at flytte til, at jeg gider pakke ned, fordi det blæser lidt. Jeg har sørget for at have nogle gode lange pløkker i, og derudover har jeg sat et stormsikkert bånd ud over teltet for at være sikker på, det bliver stående, fortæller fastligger Finn Skrydstrup fra Odense.

TV 2 Vejret forventer, at Fyn kan blive ramt af vindstød op mod 24 meter i sekundet torsdag aften. 

Supergodt vejr

Endnu kraftigere kan det blive ved kysterne, og så er campisternes udsigt til Lillebælt pludselig ikke i så høj kurs.

- I starten lå vi helt nede ved vandet, men vi er trukket længere op. De har lige fjernet en campingvogn, der lå foran os. Det havde jo lige givet lidt. Vi håber, lyder det fra Gurli Christiansen fra Bov, der har ligget på Camp One Assens Strand i halvanden måned.

Finn Skrydstrup og Gurli Christiansen forbereder sig begge på en blæsende aften på Camp One Assens Strand.
Finn Skrydstrup og Gurli Christiansen forbereder sig begge på en blæsende aften på Camp One Assens Strand.
Foto: Ole Holbech

Det er dog ikke alle, der som campisterne er ængstelige ved, at det for første gang i halvandet år igen rusker rigtig godt i Danmark. Blæsevejret på den sydvestlige del af Fyn har lokket koldingenseren Jonas Juul Ibsen i våddragten ved Helnæs.

- Jeg fik tidligt fri fra arbejde og tænkte, at jeg skulle ud og nyde det. Det er supergodt vejr. Det er voldsomt, men jeg har surfet i mange år, så det er okay, siger kitesurferen.

Det blæsende vejr ser ud til - alt efter øjnene, der ser - at blive en kort fornøjelse. Allerede fredag lægger vinden sig igen.