I det fynske folks tjeneste

Bøvl med spildevand koster skatteborgerne en milliard kroner

Der investeres en milliard kroner i et nyt renseanlæg i Assens Kommune. Det skal erstatte de eksisterende otte mindre anlæg, som har svært ved at håndtere vandmængderne under kraftig regn.

00:14

Assens Kommune er gået i gang med at bygge et nyt renseanlæg, der kan erstatte kommunens eksisterende otte renseanlæg. Video: Ken Petersen / Anders Høgh / Sune Jørgensen

Assens Kommunes renseanlæg er for små, og de renser ikke spildevandet godt nok.

Læs også Spildevand blev ledt direkte i Lillebælt efter storbrand

Derfor er kommunen i gang med at bygge et nyt renseanlæg, der kan erstatte kommunens eksisterende otte renseanlæg. 

- Vi får nedlagt alle de eksisterende renseanlæg, der udleder til små bække og åer. Vi får nedlagt alle vores overløb, hvor der kommer spildevand ud sammen med regnvejr under kraftig regn, fordi kloakker og renseanlæg simpelthen ikke kan tage det, siger projektchef Michael Dissing Nielsen fra Assens Forsyning til TV 2/Fyn. 

Samlet investering på en milliard kroner

Prisen lyder på 350 millioner kroner.  Dertil kommer nye rørledninger for 200 millioner kroner, kloaksepareringer til alle husstande for 450 millioner kroner. Med andre ord er det en samlet investering på en milliard kroner. 

Målet er at skabe et af landets mest effektive spildevandssystemer, som er gearet til et forandret klima, og som ikke sender urenset spildevand ud i naturen.

Arbejdet med at nedgrave kilometervis af rørledninger tværs gennem landskabet på det sydvestlige Fyn er gået i gang. Projektet er fuldt udbygget i 2030.