Borgmester bekymret efter smitteudbrud: Nu indføres skærpede tiltag

Assens Kommune oplever en markant stigning i smitte, og derfor sætter man nu ind med en række tiltag.

Især området omkring Peter Willemoesskolen i Assens er ramt hårdt, og det er blandt andet en af grundene til, man nu sætter ind med skærpede tiltag.

Man vil blandt andet gå fra dør til dør og tale med folk omkring opsporing, ligesom der vil være personale fra Styrelsen for Patientsikkerhed med blå veste, der vil gå i dialog med borgerne.

Desuden vil kommunen tage fat i boligforeningerne, så man kan sætte plakater op og starte SMS-kæder ved smitteudbrud.

Og ligesom skærpelserne af sikkerheden viser, man tager situationen alvorligt, så er borgmesteren Søren Steen Andersens ord heller ikke til at tage fejl af.

- Vi ser lige nu en smitteudvikling, der er bekymrende – særligt i forhold til dele af Assens by. Vi ser det, der kan minde om et mikroudbrud – altså at kommunens samlede smittetal kan spores tilbage til et lokalt område. Det er særligt blandt børn og unge, vi ser smitte, udtaler han i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Derfor har vi taget kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed og i samråd med dem besluttet, at smittetallet nu er på et niveau, hvor vi har brug for at sætte en række tiltag i søen allerede fra i morgen for at få inddæmmet og nedbragt smitten.

Torsdagens coronatal viste, at Assens havde et incidenstal på 109,1. For en uge siden var tallet 66.

Og netop udbruddet ved Peter Willemoesskolen gjorde, at man torsdag eftermiddag valgte at melde ud, at al undervisning på skolen er lukket ned i hvert fald frem til 2. maj.

Ligeledes har man også lukket vuggestuen Solstrålen, der ligger i Aarup i Assens Kommune.

Her var en medarbejder smittet.