I det fynske folks tjeneste

Borgmester taber forhandlinger: Flertal vil stadig lukke skoler

Borgmester i Assens forsøgte mandag eftermiddag at samle et politisk flertal bag den nye skolestruktur, men uden succes. Han er fortsat i mindretal.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) er efter forhandlingerne mandag stadig i mindretal, og to skoler i Assens står fortsat til lukning.

To dage før byrådets endelige afgørelse om den nye skolestuktur i Assens blev Charlotte Vincent Petersen (S) indkaldt til forhandlingsmøde af borgmester Søren Steen Andersen (V). Forhandlingerne skulle forsøge at samle et bredt politisk flertal, men efter mødet stod det dog klart - borgmesteren har fortsat flertallet imod sig.

- Vi fik snakket tingene igennem, og jeg forsøgte at skabe et bredt politisk flertal. Men Socialdemokraterne, DF og Enhedslisten vælger at bruge et spinkelt flertal på at presse en radikal ændring af skolesystemet igennem, fortæller han efter mødet. 

Læs også Skolelukninger i Assens: Udvalg trodser byrådet

Ved forhandlingsmødet var de to fløje repræsenteret for henholdvis Model 1 og Model 2.

Bag Model 1 står Venstre, Konservative og SF, som er imod lukninger af skoler i Dreslette og Skalbølle, og som i stedet vil finde besparelserne ved at mindske beløbet per elev. Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten står bag Model 2, der er for skolelukningerne som en del af deres spareplan. I stedet for at spare 1.381 kr. per elev vil de fra 2019 spare 1.177 kr. per elev. 

Læs også Fyn har mistet 47 folkeskoler på ti år

- Det har været et uskønt forløb, og flertallet er urokkeligt. Det er blevet en principsag for dem, hvor de vil lukke skoler uanset hvad, også selvom der ikke er den store økonomiske gevinst ved det, mener borgmesteren.

Hos Socialdemokraterne ser man dog anderledes på dagens forhandlingsmøde:

- Der var ingen åbning fra Søren Steen Andersens side. Det var kun et spørgsmål, om vi ville rykke os yderligere. Og det vil vi ikke, lyder det fra Charlotte Vincent Petersen.

Parterne mødes til den endelige afgørelse på byrådsmødet onsdag den 22. februar i Arena Assens klokken 17.