Bredt budgetforlig i Assens

Samtlige partier i Assens står bag budgetforliget, der fastlægger kommunens husholdningsbudget for 2016. Samlet set, beskriver borgmesteren det som et udmærket budget.

- Det er meget tilfredsstillende, at hele byrådet står bag", siger borgmester Søren Steen Andersen til TV 2/FYN.

Forhandlingerne landede lige efter midnat - natten til lørdag.

- Det er ikke et bloddryppende budget. 2016 er meget tæt - mens der er en nedadgående kurve for årene 17-19. Derfor har udvalgene også forpligtet sig til at gå i gang med et arbejde, der skal klarlægge, hvordan ting fremover kan gøres smartere, så vi kan skabe råderum for investeringer", siger Søren Steen Andersen.

Partierne skriver i aftalen, at der fortsat skal investeres i tiltag, der skaber øget bosætning, uddannelse og vækst i erhvervslivet.

Stadig penge til ældreaktiviteter

På forhånd var der fokus på, om de over 8 millioner kroner, der i 2015 var øremærket forbedringer på ældreområdet, fortsat skulle øremærkes ældre. Pengene har blandt andet gået til aktiviteter på plejecentrene.

Af forligsteksten fremgår det at projekterne afsluttes. Men ifølge borgmesteren skal det ikke forstås som, at de ældre ikke længere får aktiviteter.

- Vi er enige om, at vi gerne vil beholde ældreaktiviteterne, men det bliver organiseret anderledes. Og det bruger vi omkring 6 millioner kroner på, siger Søren Steen Andersen.

Han håber, at de 6 millioner vil kunne gøre samme gavn, som de 8 gjorde i år.

- Men man ved jo aldrig, hvad folketingets finanslovsforhandlinger bringer. Vi kan jo håbe, at de sender nye øremærkede midler til området, og de vil jo så selvfølgelig gå dertil, siger borgmesteren.

Søren Steen Andersen fremhæver selv, at der kommer fokus på forebyggende indsatser over for børn. Det gælder både sagsbehandling, graviditetsbesøg og hjælp til familier, der er i overvejelse omkring skilsmisse.

Kommunen vil også øge arbejdet med mentorer, der skal få ledige.