Campingejer anker dom: - Vi brænder for at drive camping

Ejeren af CampOne, Assens Strand, Per Blaabjerg anker rettens dom om salget af den forurenede grund på CampOne Assens Strand.

Tirsdag fik striden mellem Assens Kommune og campingejer Per Blaabjerg, der for fire år siden købte en forurenet grund af kommunen, en afslutning. 

Retten i Svendborg vurderede tirsdag, at Assens Kommune i 2015 var i sin gode ret til at ophæve købsaftalen, der indbragte kommunen 3,3 millioner kroner.

Ifølge dommen skal kommunen tilbagebetale de 3,3 millioner kroner til Per Blaabjerg, der dog langt hellere ville have beholdt sin campingplads.

Men helt slut er det ikke, for efter at have gennemgået dommen med sin advokat, har Per og Gitte Blaabjerg besluttet at anke rettens afgørelse. 

- Vi mener, at dommen er forkert. Det sammenholdt med, den kæmpe store opbakning fra vores gæster på campingpladsen, mange borgere både i og uden for Assens, samt vores egen intuition har gjort, at vi selvfølgelig anker dommen, skriver Gitte og Per Blaabjerg i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Vi er iværksættere, vi brænder for at drive camping, og Assens har muligheden for at få Fyns bedst beliggende campingplads direkte til by, strand og marina, det vil vi bare så gerne være en del af at udvikle. Med den dom, der er afsagt risikerer borgerne i Assens kommune, dels at miste en campingplads, samt at skulle leve med den forurening kommunen selv har forvoldt, ikke bliver renset op, og det synes vi ikke er rimeligt. 

 
 
Foto: Ole Holbech

Tirsdag kommenterede Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), udfaldet af den langvarige sag tirsdag eftermiddag.

- Det har været en lang proces for begge parter og på mange måder også en ulykkelig sag. Jeg hilser derfor velkommen, at de tre dommere i retten nu er nået frem til en klar afgørelse, så vi kan komme videre med udvikling af området, sagde Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse. 

Dommerne var enige

Assens Kommunes advokat i campingsagen, Nis Stemann Knudsen, glædede sig over dommen fra Retten i Svendborg.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Alle tre dommere er nået til enighed om hovedspørgsmålet, sagde Nis Stemann Knudsen til TV 2/Fyn i tirsdags

Han pegede på, at retten enstemmigt havde vurderet, at forudsætningerne for handlen var bristet.

Udover de 3,3 millioner kroner som Assens Kommune skal tilbagebetale, så får Per Blaabjerg en kompensation på to millioner kroner for tabte indtægter i den periode, som campingpladsen var lukket på grund af forurening.

- Han får sine penge og yderligere kompensation på to millioner kroner. Jeg undrer mig lidt over størrelsen, sagde Nis Stemann Knudsen.