Dankortautomat sprængt ud af væg i Tommerup

To ukendte gerningsmænd forsøgte natten til onsdag at sprænge sig til kontanter i Tommerup.

En Danske Bank hæveautomat blev sprængt ud af væggen hos Superbrugsen natten til onsdag.

Det gik ud over en Danske Bank hæveautomat på Skolevej i Tommerup. Politiet blev kontaktet af vagtselskabet G4S, der ringede med det, de kalder en sabotagealarm, der kan tyde på, at nogen har pillet ved alarmsystemet men kan også skyldes en teknisk fejl.

Det skete klokken 03.17.

- Vi kører derned og kan konstatere, at automaten er sprængt ud af væggen og ligger på jorden foran bygningen. Gerningsmændene er stukket af fra stedet, og det ser ikke umiddelbart ud til, at de har fået nogen penge med sig, for automaten er intakt, fortæller vagtchef Kim Munksgaard, Fyns Politi.

Velkendt metode

Der er brugt gas til at sprænge boksen ud af væggen med, men heldigvis er bygningen ikke så medtaget, som det kunne have været tilfældet ved en gaseksplosion.

- Der er ikke nogen sammenstyrtningsfare for bygningen, siger Kim Munksgaard.

På stedet har gerningsmændene efterladt en iltflaske og en acetylenflaske, og det er ofte de to gasarter, der er benyttet ved forsøg på at sprænge sig til kontanter. De har lavet en lunte af benzin, der har antændt gassen.

Sparsomt signalement

Politiets teknikere er nede og undersøge gerningsstedet, men umiddelbart har de ikke mange spor at gå efter.

- Normalt får vi en del henvendelser fra borgere, når der sker en eksplosion, men det har vi ikke fået. Et avisbud har set en sort bil cirkulere rundt i området, siger vagtchefen.

Bankens overvågningsbilleder giver heller ikke ret meget at gå efter. De to mænd beskrives som lyse i huden, formentlig danske. De har kasketter på, og de kigger ikke op, så man kan ikke se deres ansigter.

Efter sprængningen forsvinder de to mænd i retning mod skolen i Tommerup.